Тракийският университет в Стара Загора – с три нови специалности на 20-та си годишнина

STZAGORA.NET


С три нови специалности – “Лекарски асистент”, “Парамедицина” и “Гериатрични грижи” започна учебната година в Тракийския университет – Стара Загора. Повече от 8000 студенти се обучават тук от 600 преподаватели в над 70 бакалавърски и магистърски специалности. За първи път от тази година започва обучение на чуждестранни студенти на английски език в специалността “Хуманна медицина”. През 2014 г. се навършват 20 години от откриването на университета в Стара Загора.

Новата учебна 2014/2015 година започна с тържествен водосвет, отслужен от Крупнишкия епископ Инокентий, в съслужение със свещеници от старозагорските храмове. Кметът Живко Тодоров приветства студентите, преподавателите и академичното ръководство, като ги увери, че „този ден е празник за Стара Загора, защото вас ви има“. „Тракийският университет е за града това, което е умът за човека“ – каза Тодоров, като подчерта, че 8000 студенти са сериозен потенциал. Той благодари на ръководството на университета за подкрепата и доброто партньорство в реализацията на съвместните дейности.

На тържествата по повод старта на занятията в старозагорската Алма матер присъстваха много гости, сред които председателят на ОбС Емил Христов и зам.-кметовете Йордан Николов и Иванка Сотирова, командирът на Втора механизирана бригада бриг.ген. Димитър Илиев и др.
#социално споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн