Михаил Миков: България няма да забрави дълбоките културни, братски и освободителни отношения, които има с Русия

STZAGORA.NET

България няма да забрави дълбоките културни, братски и освободителни отношения, които има с Русия, няма сила, която да промени тази нагласа у голяма част от българите. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред журналисти на Събора на русофилите, който се проведе днес край язовир “Копринка”. Председателят на БСП не пожела да се качи на трибуната, за да не политизира празника.

“Не бих искал точно на събора да коментирам политически въпроси, които някои искат да вкарат и да употребят в предизборната си кампания”, допълни лидерът на левицата. Той отново подчерта, че България няма да преразглежда членството си в Северотлантическия съюз. Миков се разходи по поляната и разговаря с хората, дошли на празника. раздаде и десетки автографи на симпатизанти.

Драгомир Стойнев призова да няма нови санкции срещу Русия


Трябва да има диалог на дипломатическо ниво, за да се вземе най-правилното решение и не трябва да се прибягва до допълнителни санкции срещу Русия отстрана на Европейския съюз. Това заяви Драгомир Стойнев, зам.-председател на БСП и водач на листата на Коалиция “БСП лява България”.

“Идвам тук с най-добри чувства, аз съм емоционален човек и се радвам като видя как толкова много хора са се събрали тук, за да изразят своята любов към Русия”, каза още Стойнев. По думите му националният интерес на страната трябва да бъде водещ, когато говорим за енергетика. Затова през призмата му трябва да имаме изключително добри взаимоотношения с Русия. Според доскорошния икономически министър по негово време е помагал максимално на фирмите в сферата на търговията и на производството, да стъпят на руския пазар.

“За мен е важно да подобрим нашия търговски баланс, но трябва да има целенасочена политика. По мое време бе открито допълнително консулство, за да се помогне на фирмите, които искат да развивят взаимоотношения с Русия”, допълни Стойнев. Той бе категоричен, че позицията на БСП е против нови санкции срещу Русия, тъй като този начин на санкциониране няма да подобри икономическите отношения между Европейския съюз и Русия. По думите му няма и оценка на въздействието на санкциите.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн