Лиляна Павлова очерта в Раднево мащабната управленска програма на ГЕРБ за енергетиката

STZAGORA.NET

Лиляна Павлова прояви жив интерес към промишлените датчици на "Накра" ЕООД - Раднево, които й показа собственикът на фирмата Красимир Тодоров, и към прецизната апаратура, с която те се изработват (на следващата снимка)


Приоритетите на ГЕРБ в сектор “Енергетика” станаха тема на проведените в петък следобед срещи и разговори на Лиляна Павлова, водач на листата на партията в 27-ми Старозагорски избирателен район, с избиратели в Раднево. Тук тя се срещна с ръководството на “Накра” ЕООД – фирма, която произвежда съвременна електронна апаратура за тецовете, и с работниците и служителите в местния клон на ВиК. След това тя участва в представянето на кандидат-депутатите в листата на ГЕРБ (с №9) в залата на Общинския център за култура „Нончо Воденичаров“, с което бе открита предизборната кампания на партията в енергийното сърце на България.

“Първият и основен приоритет в този сектор за нас, особено в този регион, е финансовото оздравяване и стабилизирането на държавните енергийни предприятия – ТЕЦ “Марица-изток 2″ и “Мини Марица-изток”, за да можем да работи за развиването и на нови мощности. И понеже в България се работи със спекулации, слухове и манипулации, искам да заявя нашата позиция: Категорично не предвиждаме приватизация и закриване на държавните предприятия. Напротив. Предвиждаме те да останат държавни, предвиждаме да ги оздравим финансово, да ги стабилизираме – така, както трябва да стабилизираме и цялата държава всъщност, след което да се развиват и разширяват, включително с нови мощности в региона – блокове 9 и 10 в държавната централа, и да се откриват работни места” – заяви Лиляна Павлова.

“Разбира се, трябва да се прегледат договорите и с “Ей И Ес”, и с другите централи, да има равностойно изкупуване, пълна либерализация на пазара, за да се освободи, за да може да се продава токът свободно и тогава да има конкуренция. Тогава няма да има някой, който да продава на много висока цена, а другите да продължават да продават на ниска” – допълни Лиляна Павлова.

“Говорейки за сектор “Енергетика” в по-глобален мащаб, със сигурност това, което ще направим, е да преразгледаме тези договори, за които, както се казва, всички са чували, но никой не ги е виждал – дали е за 7-ми блок на Козлодуй с американската “Уестингхауз”, дали е за “Южен поток”, дали са преговорите за новия реактор в Белене – продължи водачката на листата на ГЕРБ. – Това са все едни много сериозни, драматични теми, за съжаление – обект преди всичко на див популизъм. И най-страшното е, че хората, които се занимаваха с тяхното подписване и в предишната Тройна коалициа, и в тази, която ни управляваше съвсем доскоро, го правеха на принципа на арабските шейхове – показват им един макет на нещо и той казва “купувам го, може и две”. Само че арабските шейхове могат да си позволят инвестиция от 10 милиарда, но в България не можем и не трябва да си позволяваме да ги купуваме по този начин. И затова нашата идея е да преразгледаме подписаните споразумения във вида, в който са те. Още повече, когато се подписват такива споразумения, трябва да си дадем сметка какво имаме тук като наличност, какъв обем от енергийните нужди се покриват в този регион, когато планираме нови мощности – атомни или други.

Като част от програмата ни в сектор “Енергитека” продължаваме да работим за енергийната независимост, а именно – добивът в Черно море, с концепцията да дадем оставащите два недоразвити блока – “Силистар” и “Терес”, на концесия за проучване и добив. Защото считаме, че когато бъдат разработени находищата в Черно море, България ще може да осигури своята независимост в доставките на газ. Поне газ има в Черно море. Проучването на първите находища на ОМV, Repsol и Total вече е в напреднал етап на подготовка. Това пък от своя страна ще доведе до около 35 процента намаляване на цената. Това са нашите основни приоритети в този сектор.”

По време на срещата си с екипа на ВиК-Раднево Лиляна Павлова изтъкна необходимостта от разделяне на енергийно-водния регулатор. ДКЕВР се занимава предимно с енергетика и много малко с вода. “Така че ДКЕВР да бъде разделен и да направим самостоятелен воден регулатор за нас е друг приоритет, който сме си заложили. Така водният регулатор ще може да се занимава и с бизнес-плановете, и с инвестициите. Целта е да насочим максимални инвестиции в региона – и от европейски фондове, и с друго финансиране, за да намалим течовете, да подменим старата инфраструктура и да направим пречиствателни съоръжения според изискванията – и за питейни, и за отпадни води” – каза водачката на листата.

Приоритетите на ГЕРБ за региона на Стара Загора се планират няколко основни неща: изграждането на тунела под Шипка, който ще свърже Севера и Юга на България, връзката на Стара Загора с магистрала “Тракия” и не на последно място – пътят Стара Загора-Раднево, който вече не е в най-добро състояние. Потенциалът на региона в енергетиката трябва да се съчетае и с потенциала в туризма. Това създава възможности за работа и доходи – посочи Лиляна Павлова.

“Само ако имаме стабилно управление, с много ясно носене на отговорност през следващите 4 години, с премиер, който да поведе екипа за стабилизиране на държавата, само тогава можем да очакваме държавата да си стъпи на краката и да продължи напред” – каза още Лиляна Павлова в Раднево.

В словото си пред радневци регионалният координатор на ПП ГЕРБ за Старозагорска област и кмет на община Стара Загора Живко Тодоров каза следното:

“Лиляна Павлова е млад човек, който знае какво прави и който милее за държавата си. Сигурен съм, че тя ще работи за това, не да вървим назад, както през последните години, и най-вече през 90-те, когато всичко, което беше на държавата, премина по един безскрупулен начин в чужди ръце. Днес всички ние трябва да работим, за да оправяме страната си и градовете си.

Знам, че Раднево има много голям потенциал. Има потенциал да се стикова дейността на Общината с енергийните дружества, както и министерствата да работят много по-добре с Общината, и по този начин всички вие да виждате ефекта от общата работа. Защото в следващия програмен период ще има много пари, които Европа дава на общините да усвояват и да правят живота на жителите си по-добър. Затова с чисто сърце ще ви призова на 5 октомври да подкрепите бюлетина №9, защото това е европейският път на България, към който се стремим.

Не се оставяйте да ви манипулират с различни евтини трикове, защото те са царе в това. Направете така, че да мислите разумно. За една година спряха двете най-големи програми, които Европейският съюз отпуска – “Регионално развитие” и “Околна среда”. По “Околна среда” се прави най-важното за един град – инфраструктурата под земята. Това е канализацията и водоснабдяването. Без тези две неща никой град не може да съществува. По “Регионално развитие” се правят всички онези проекти, които са видимите за една община. Това са улици, тротоари, градинки, саниране. Правят се също така центрове за настаняване от семеен тип за децата, които нямат родители, които няма къде да живеят, и още много други неща.

Затова – само с ГЕРБ вие можете да чувствате сигурност, че тези програми ще бъдат при вас, при хората, където всеки един трябва да вижда ефекта, а не да говорим за европейските пари като за нещо абстрактно. Лиляна Павлова може точно това – да бъде добрият проводник между Европа и общините и да направи така, че все повече средства да се усвояват и вие да живеете по-добре. Сигурен съм, че вие ще победите на 5 октомври, защото са важни хората, а не партиите, а ние ще работим за вас!”

Лиляна Павлова - пред радневския хотел "Накра" със собственика на фирмата Красимир Тодоров, кмета на общината Юлиан Илчев, председателя на Общинския съвет Тодор Желев - кандидат-депутат от листата на ГЕРБ, и втория в листата Пламен Йорданов

В клуба на ГЕРБ Лиляна Павлова разговаря с членове на младежката организация на партията - МГЕРБ

Залата на Общинския център за култура „Нончо Воденичаров“ бе пълна със симпатизанти на ГЕРБ


Пред радневци бяха представени кандидат-депутатите от листата на ГЕРБ с №9


#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн