Първолаците с подаръци за първия учебен ден в Стара Загора

STZAGORA.NET
Всички училища на територията на община Стара Загора са в готовност да отворят врати за новата 2014-2015 г. учебна година.

На 15-ти септември учебната година ще бъде открита за 14 100 ученици, от които около 1500 първокласници. Най-малките ученици ще бъдат зарадвани с подаръци. Всяко първолаче ще получи детска книжка с послание за успешен старт в света на знанието от кмета Живко Тодоров. От футболен клуб „Берое” подаряват на децата тетрадка-справочник с пожелание за успех в училище, а от Граждански клуб ЛИПА – светлоотразителна лента. Във всяко училище ще гостуват играчи и представители на ФК „Берое“.

Община Стара Загора е осигурила средствата за безплатни закуски за децата от І до ІV и подготвителен клас, както и безплатен превоз за пътуващите 445 ученици до 16-годишна възраст. Осигурени са учебниците и учебните помагала за всички ученици от І до VІІ клас, увери Пенка Чавдарова от общинския отдел „Образование“. Децата ще ги получат в първия учебен ден.

Кметът Живко Тодоров ще открие учебната година в СОУ „В.Левски“ в 9.00 ч. и в Тракийски университет – Стара Загора в 10,30 ч.
#vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн