Национално движение “Русофили” започва подписка против чуждо военно присъствие в България

STZAGORA.NET
Национално движение “Русофили” започва подписка против чуждото военно присъствие в България, съобщи вчера председателят на организацията Николай Малинов, цитиран от rusofili.bg. Стартът на подписката ще бъде даде на традиционния национален събор на приятелите на Русия при язовир Копринка край Казанлък, който ще се състои тази събота (13 септември). Войната, която наблюдаваме в Украйна, не обслужва интересите нито на Европа, нито на Русия, заяви Малинов. Зам.-председателят на движението Станислав Станилов отбеляза, че във военно и политическо отношение България трябва да бъда неутрална и чрез подписката русофилите ясно изразяват позицията си.

На брега на язовира за 11-ти път русофилите ще се съберат, за да си направят равносметка за изминалата година и да начертаят план за предстоящата. Малинов разкри, че за една година движението е открило четири нови паметника, изнесли са над 100 концерта из страната и са направили десетки конкурси за рисунки, песни и есета, а кабинетите за изучаване на руски език в детските градини са станали 470. За следващата година русофилите имат амбицията тяхната бройка да достигне до 600 кабинета. През последните години броят на гостите от всички градове на събора край язовир “Копринка” надвишава 9 хиляди души, а през тази година се очаква посетителите да бъдат 12 хиляди.
#

бутон за сайт

2 коментари on “Национално движение “Русофили” започва подписка против чуждо военно присъствие в България”

  • иван иванов wrote on 12 септември, 2014, 12:37

    приятно прекарване

  • иван иванов wrote on 12 септември, 2014, 12:40

    съжалявам, че не мога да дойда с вас.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн