„ТЕЦ Марица изток 2” помогна с над 24 000 литра питейна вода на бедстващото село Коларово

STZAGORA.NET


„ТЕЦ Марица изток 2” дари 24 192 литра питейна вода на жителите на село Коларово, които пострадаха сериозно след обилните валежи в Община Раднево. Огромните количества дъжд, които се изсипаха през последните дни, наводниха близо 60 къщи в селото, което наложи обявяването на бедствено положение в общината. След направени проби, на 09.09.2014 г. от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора издадоха предписание, че водата в населеното място е с влошени показатели за качество и е негодна за пиене.

Предвид тежката обстановка в селото, ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД взе незабавно решение на жителите да се окаже помощ, като им се достави питейна вода. На засегнатите от пороите над 800 души бяха раздадени 16 128 бутилки минерална вода от по 1,5 литра.

„Това е най-голямата помощ за нас. Без всичко друго може, но не и без вода. Благодарим Ви!” – с тези думи се обърна към мениджмънта на централата кметът на село Коларово Георги Тенев.

Ръководството на дружеството изразява съпричастността си към пострадалите от водната стихия.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн