Ротари клуб – Стара Загора подкрепя с дарение ученици от Малък групов дом

STZAGORA.NET
Ротари клуб – Стара Загора ще подкрепи старта на децата от първи и осми клас от Център за настаняване от семеен тип Малък групов дом – Стара Загора. Дарението ще бъде връчено на 11 септември от 16:00 часа в парк Митрополит Методий Кусев (Аязмото). С малък празник на открито децата от ЦНСТ Малък групов дом – Стара Загора ще изпратят лятото и ще кажат “Здравей, училище!”.

Преди месеци членовете на Ротари клуб – Стара Загора дариха компютри за Центъра, с което подпомогнаха децата да подготвят проекти по различни теми и да осмислят свободното си време през лятната ваканция.

ЦНСТ Малък групов дом – Стара Загора осигурява дом и грижа за 40 деца, които са на вързраст между 4 и 14 години. Децата са родени в региона на Стара Загора. Различни социални причини налагат те да живеят отделно от семействата си. Груповите домове в Стара Загора са пет къщи и апартаменти, разположени в различни части на града. Там децата живеят на малки групи по 8, като братя и сестри се настаняват заедно. Жилищата наподобяват домовете на обикновените български семейства. Децата посещават кварталните училища и детски градини, където общуват с връстниците си и растат сред съседската общност. За децата се грижат малки, но постоянни екипи от по 5 човека. Грижата включва всички аспекти – външен вид, здраве, възпитание, образование, взаимоотношения с околните, уважение към самия себе си, грижа за дома и личните вещи. Това не е обикновена работа а родителстване, изискваща отговорност и лични качества, казва директорът на дома Недялка Събева.

На 26 септември 2014 г. се навършват седем години от старта на социалната услуга ЦНСТ Малък групов дом – Стара Загора.
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн