Все още бедствено положение в общини Опан, Гълъбово и част от Раднево

STZAGORA.NET
Бедственото положение в общините Опан и Гълъбово и част от община Раднево остава.

Наводнените частни имоти в областта са над 200. Няма пострадали и блокирани хора. Водата постепенно се оттегля, но поради голямото й количество се очаква оттичането на продължи до средата на седмицата.

От днес започват огледите на общинските междуведомствени за оценяване на щетите. Екипи на дирекциите по социално подпомагане по общини също започват огледи, за да разяснят на засегнатите от стихията хора възможността за получаване на еднократна помощ от 325 лева.

Всички пътища на територията на областта са отворени и проходими, с изключение на 4-токласния път Памукчии-Християново. Възстановено е движението през един коловоз на жп гара Михайлово, работи се по възстановяването на останалите коловози.

Електрозахранването на територията на областта е напълно възстановено. Водоподаването е възстановено във всички населени места с изключение на Самуилово, Михайлово, Воденичарово и Стрелец. Екипи на ВиК работят на терен за отстраняването на повредите.

Вчера екипи на РЗИ за взели 14 проби от водата във ВиК мрежите на 13 населени места. От инспекцията посочиха, че водата в засегнатите от наводнението населени места не бива да се използва за питейни нужди и готвене до излизане на резултатите от микробиологичните анализи. Първите резултати за качеството на водата ще станат ясни днес.

От здравната инспекцията акцентираха, че след почистването на помещенията е необходима и дезинфекция, за да се ограничи в максимална степен опасността от заразни заболявания. В тази връзка от БЧК стартират кампания за набиране на дезинфектанти и почистващи препарати.

На общопрактикуващите лекари е указано от РЗИ да следят заболеваемостта от чревни инфекции и при съмнения или данни за такива незабавно да информират инспекцията.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн