Започва оглед на засегнатите от наводненията домове в Старозагорска област

STZAGORA.NET
От днес (понеделник) екипи на Дирекция Социално подпомагане започват оглед на засегнатите домове в област Стара Загора след наводненията. Ще бъдат сформирани и общински междуведомствени комисии за описване и изчисляване на щетите. Зам.-областният управител Теодора Иванова посети някои от засегнатите населени места и се срещна с кметовете и с хора, чийто домове са наводнени.

В 21 населени места в областта има наводнени къщи. Осем екипи на РДПБЗН Стара Загора са ангажирани с отводняването им. Една къща е срутена в Трънково, една в Гълъбово, една в Априлово и 2 кирпичени къщи в Ястребово. Няма пострадали и блокирани хора.

По данни на РДПБЗН ситуацията бавно се нормализира, водата постепенно се оттича.

Прекъснато е електрозахранването в Априлово. Повредени са трафопостове в района на Гълъбово. Екипи на EVN работят на терен по отстраняване на повредите.

Водоноските от Втора Тунджанска механизирана бригада са разпределени по населените места, където има необходимост.

Взети са проби от водата във всички засегнати от наводненията населени места. Първите резултати от микробиологичния анализ ще са готови в понеделник.

Предстои от РЗИ да издадат предписания до кметовете на общини, на чиято територия са засегнатите населени места.

Няма затворени пътища и срутени мостове на територията на областта.
#gerb

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн