ПП ГЕРБ откри предизборната си кампания. Бойко Борисов: Ние сме доказан европартньор и имаме нормални отношения с Русия

STZAGORA.NET
Безкомпромисно на политическия терен, човещина извън него. Не на реваншизма! – каза председателят на партията

На първия ред, през едно място до Бойко Борисов, седеше кметът на Стара Загора Живко Тодоров

Под надслов “Стабилна България. Време е!” ПП ГЕРБ откри днес предизборната си кампания за извънредните парламентарни избори на 5 октомври 2014 г. В откриването, състояло се в пълната до краен предел столична зала “Арена Армеец”, участваха близо 15 000 членове и симпатизанти на партията, в която към момента членуват 84 000 българи.

След встъпителната реч на столичния кмет Йорданка Фандъкова и зам.-председателя Цветан Цветанов, на трибуната застана председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който води листите в два избирателни района – в София и Пловдив. Той прикани присъстващите с едноминутно мълчание да почетат паметта на загиналите в природните катаклизми, връхлетели страната.  “От партия ГЕРБ дадохме 70 хиляди лева за помощи и храни. Обсъждаме да бъдат отпуснати още 100 хиляди лева на кметовете” – каза той.

Борисов припомни, че след февруарския метеж миналата година ГЕРБ стана първа политческа сила както на парламентарните избори през 2013 г., така и на изборите за Европарламент това лято. “Година и два месеца се опитваха да ни сатанизират, но не намериха нищо за нас. Целта в първите месеци след парламентарните избори миналата година бе да унищожат ГЕРБ. Но отново ги победихме, въпреки цялата им репресивна мощ. Дано да не прибегнат и до други мерки. Да имат предвид, че след това десетки години България няма да помръдне” – каза Борисов.

Факт е, че дойде ли ГЕРБ на власт, еврофондовете тръгват, каза той, като обеща, че до края на годината председателят на новата Европейска комисия Жан-Клод Юнкер ще дойде в България.

Бойко Борисов даде да се разбере, че ако дойде на власт, ГЕРБ ще даде предимство пред големите енергийни проекти, които са погълнали много милиарди лева, на проекти за хората – като например санирането на поне 50% от панелните жилищни блокове в страната, в които живеят 711 хиляди домакинства, или около 3 милиона души. 2 милиарда бяха дадени за Белене, 1 милиард – за “Цанков камък”, сега други 15-20 милиарда се гласят за 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”. А панелните ни блокове, ако не бъдат санирани, ще започнат да падат след 10 години, предупреди той. “Затова ще бъдем по-скромни в мегаломанските проекти, които ни се предлагат. Не виждам откъде ще се намерят пари за държавна гаранция за 7-ми блок. Ние сме за строителството на “Южен поток”, но при спазване на европейските правила” – каза той.

В управленската програма на ГЕРБ е записано намерението мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде разделено на трите си съставни направления, съобщи председателят на ПП ГЕРБ. Той прикани хората да споделят идеи за бъдещи приоритети на управлението в сайта на ГЕРБ, който отскоро е с нова визия.

Бойко Борисов прикани и избирателите да ползват, ако желаят, активно механизма на преференциите в партийните листи на ГЕРБ по време на гласуването на 5 октомври.

“Ние сме абсолютно прогнозируем, доказан европартньор. Имаме и нормални исторически и културни отношения с Русия. Ние не сме антируски настроени. Трябва да сме умерени, трябва да сме силни. Не самоцелно заради властта, а за да надскочим омразите, да бъдем, ако щете, по-добри и с нашите опоненти” – каза Борисов.

“Изключително важно е, ако сме първи и след предстоящите избори, да не се поддадем от висотата на победата на реваншизъм, въпреки че те го заслужават заради това, че искаха да ни унищожат. Всички се радваха навремето на синята деветка Гунди, защото той беше не само голям футболист, но и преди всичко голям човек. Ако ние в ГЕРБ искаме да приличаме поне малко на него, трябва да копираме неговото поведение – безкомпромисно на политическия терен, но извън него – човещина, толерантност и уважение към политическите ни опоненти, защото всички сме българи. Така ми се иска да им го върна, но нека всеки експерт да е спокоен за своето работно място. Само така България ще се успокои” – заяви председателята на ПП ГЕРБ. “Само работа, работа и пак работа може да донесе пенсии и заплати” – допълни той.

Както преди всички избори досега, ГЕРБ забранява на своите активисти да използват в кампанията компромати. “Нека говорят каквито искат глупости за вас в дебатите. Вие обяснявайте какво ще направите и как ще решите проблемите” – обърна се Борисов към присъстващите в залата. Той увери, че за него не е важно кой ще бъде премиер. И призова към победа с толерантни средства.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн