Драгомир Стойнев праща помощ в Опан

STZAGORA.NET

Драгомир Стойнев, водач на листата на коалиция “БСП – лява България” в 27 МИР – Стара Загора за парламентарните избори на 5 октомври, изпрати днес 300 литра минерална вода и 300 хляба на бедстващите села в община Опан. Предварително той е уточнил вида и количеството на помощта с хората в бедстващия район.

В съботния ден Драгомир Стойнев пристигна на място, за да се запознае с последиците от наводненията, предизвикани от поройния дъжд. Той посети и най-пострадалото село Бял извор. Там 22 от къщите са залети с вода. Поройният дъжд не е пощадил и детската градина. Над 120 литра на квадратен метър дъжд се е излял над селото за седем часа. Хората от наводнените къщи са изведени, с изключение на трима, които не са пожелали да бъдат евакуирани. Стойнев разговаря и с кметския наместник Златина Иванова, чиято къща също е пострадала. Той веднага предложи помощта си за преодоляване на щетите от бедствието.

Зам.-кметът на община Опан Магдалена Панева съобщи, че в близкото село Ястребово пет къщи са срутени от водната стихия и 30 души са останали без покрив над главата си. Те ще бъдат настанени в кметството и в читалището. В Бял извор няма електричество, спира и водата.

Затова днес Драгомир Стойнев изпрати 300 литра минерална вода и 300 хляба за нуждите на бедстващите. Те ще бъдат разпределени от кметството в Опан.

По-рано през деня Драгомир Стойнев участва в празника на град Чирпан и тържествата по случай 129 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Той поднесе цветя пред паметника на загиналите от Чирпанската чета в Града на Яворов. На перфектен френски език водачът на листата, който е завършил образованието си в парижката Сорбоната, разговаря с проф. Оливие Базан, председател на поетите-франкофони и с проф. Денис Фада, президент на международната фондация „Френски ренесанс”. Те му пожелаха успех на изборите.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн