Стара Загора със свой представител във футболния „Отбор на надеждата“

STZAGORA.NET

За първи път Стара Загора има свой представител в разширения национален „Отбор на надеждата” по футбол, съставен от млади хора в неравностойно положение.

Исус Чавдаров от Дома за деца лишени от родителски грижи „Мария Терезия” усилено се подготвя за световното първенство по футбол за бездомни хора, което ще се проведе в Чили през месец октомври.

В проведените тази пролет турнири взеха участие близо 20 деца и младежи от ДДЛРГ „Българка”, ДДЛРГ „Мария Терезия” и ДДЛРГ „Теофано Попова” в Стара Загора, като двама от тях – Исус Чавдаров и Златко Иванов, бяха селектирани в „Отбор на надеждата”. „За огромно наше съжаление, поради здравословен проблем, Златко Иванов не успя да завърши подготовка за световното първенство по футбол за бездомни хора. Община Стара Загора обаче ще има за първи път свой представител на престижното състезание в лицето на Исус Чавдаров“, пишат в писмо до общината организаторите на футболната надпревара. В него те отправят благодарност към кмета Живко Тодоров за разбирането и помощта, които са получили в процеса на подготовката и провеждането на турнирите през пролетта на тази година.

Като част от подготовката си за Мондиала, тази неделя (07.09.2014 г.) от 11:00 часа националният „Отбор на надеждата” ще проведе турнир на тренировъчния терен на стадион „Берое”. Организаторите очакват кметът на Стара Загора да се присъедини към турнира, заедно с ветераните на футболния Берое.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн