Във вечерта на боди арт демонстрациите красиви тракийки черпеха с червено вино

STZAGORA.NET

Едно от най-атрактивните събития в Празниците на тракийските царе неминуемо бе Боди арт демонстрацията. Пл. „Севтополис“ оживя с красиви момичета, сред които бяха участнички в тазгодишния конкурс „Царица Роза“ и първата подгласничка на победителката – Ренета Колева. Те станаха модели в една привлекателна симбиоза между шоу и изкуство – Боди арт демонстрациите.

Върху телата на моделите талантливи възпитаници на НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ изобразиха мотиви и композиции, отразяващи тракийската култура. Идеята на проекта е всички пирсъстващи да се докоснат до мистерията на траките, до тяхната култура и обичаи, пречупени през призмата на младите творци чрез изкуството Body Art. В проекта бяха включени 5 ученици от НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ с ръководител Елеонора Атанасова – преподавател по графика в гимназията. Това са Биляна Генева, Моника Балканджиева, Гергана Костова, Мира Турлакова, Теодора Фиткова и Елеонора Атанасова.

Красота, усмивки, огньове и мистика се събраха на площада и в последвалото ревю на тракийско облекло, както и във възстановката на ритуала „Почит към природата“, представена от самодейци в читалището на с. Бузовград. Веднага след това красивите тракийки почерпиха присъстващите с червено вино.

Майсторите на фотообектива пък си дадоха среща за трета поредна година в Арт фест мултимедия – творческа интерпретация на фотограф-художници. Тук бяха показани 8 творби – наградени в предишните две издания на артфеста. Всяка една от тях впечатли с интерпретацията на тракийското присъствие по нашите земи. Младежкият Стрийт парад „Обединени в многообразието“ също акостира на пл. „Севтополис“. В организирането и провеждането му взеха участие представители на Младежки общински съвет – Казанлък, Национална организация на скаутите – регион Казанлък, доброволка по ЕДС от Германия, както и много младежи, включили се импулсивно в организирането на събитието.

На 31 август се състоя изложбата на деца от школа по изкуствата „Ренина“ в Обществената колекция „Шипковата къща“, а концертът на читалищни и младежки състави на пл. „Севтополис“ бе от 18.00 часа.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн