“Берое” се връща в Стара Загора с точка след равенството в Разград срещу “Лудогорец”

STZAGORA.NET

„Берое“ постигна 1:1 при гостуването на „Лудогорец“ в Разград, съобщи официалният сайт на клуба beroe.bg. Срещата се отличи със слабо съдийство на рефера Станислав Тодоров, но въпреки него „зелените“ показаха отлична игра и след първото полувреме водеха в резултата с гол на Салим Керкар в 22-та минута. Александър Барт се възползва от грешка на защитата на „Берое“ в 68-та минута и изравни с глава.

ИЗХОДНА ПОЗИЦИЯ

Във временното подреждане на шампионата преди този кръг „Берое“ бе на втора позиция с равен актив с „Лудогорец“ и „Ботев“. След изиграването на двубоите от събота домакините са четвърти, а гостите шести с актив от 11 точки.

СЪСТАВИТЕ

Пет промени в стартовия състав на „Лудогорец“ спрямо мача от Шампионската лига в сряда срещу „Стяуа“. Георги Дерменджиев оставя извън групата трима от четиримата си защитници и вместо Георги Терзиев, Козмин Моци и Йордан Минев в игра влизат Александър Барт, Александър Василев и националът Александър Александров. Вместо Светослав Дяков, който е оставен на пейката, на поста опорен халф влиза Абел Анисе. В нападение извън групата остава Роман Безяк и вместо него започва Юнес Хамза, който влезе като резерва в 78-та минута в сряда.

Само една разлика спрямо стартовия състав от победата над „Хасково“ с 3:0 прави Петър Хубчев при „Берое“. За първи път като титуляр в „А“ група започва Михаел Ковачевич. Спортния щаб залага на 4-5-1 като швейцарецът с хърватски корени започва като десен бек. В средата на отбраната са капитанът Иво Иванов и Владимир Зафиров, а вляво се завръща Веселин Пенев. Като опорни защитници ще действат Георги Костадинов и Игор Джоман. Елиаш допълва средата на халфовата линия, а по двете крила са Венцислав Христов и Салим Керкар. В нападение излиза голмайсторът на отбора до момента в „А“ група с три попадения Жуниор Мапуку. На вратата е Благой Макенджиев.

СЛАБО СЪДИЙСТВО В НАЧАЛОТО

Срещата започна с положение за „Берое“ в 4-та минута, когато Михаел Ковачевич отне топката по десния фланг и намери Елиаш, който пусна страхотен извеждащ пас към Жуниор Мапуку, но кълбото бе прекалено бързо за конгоанеца и Владислав Стоянов улови.

В 5-та минута Михаил Александров стреля от наказателното поле на заралии, но не затрудни Благой Макенджиев, който хвана топката безпроблемно.

За всички нормални фенове на футбола бе непонятно защо в 6-та минута Станислав Тодоров, който бе наказан след жалба на „Берое“ в първия кръг, отсъди дузпа в полза на домакините. Върджил Мисиджан проби по левия фланг, но падна в наказателното поле след едно на едно с Михаел Ковачевич, без да е докоснат от защитника, и главният арбитър посочи бялата точка.

Зад топката застана Юнес Хамза, който насочи кълбото в долния десен ъгъл на Благой Макенджиев, който обаче парира превъзходно, хващайки ъгъла, а впоследствие Владимир Зафиров изчисти от голлинията.

В десетата минута Станислав Тодоров подмина дузпа за „Берое“ за игра с ръка в наказателното поле на Александър Василев.

В 13-та минута Веселин Пенев центрира в наказателното поле към Игор Джоман, който засече с глава отблизо, но бе неточен и топката премина встрани от вратата.

Три минути след това многоходова атака от страна на гостите завърши с удар от границата на големия пеналт на Елиаш, но топката премина на сантиметри покрай целта.

В 18-та минута хубав удар на Върджил Мисиджан от далечна дистанция Благой Макенджиев улови без проблеми.

ЗАСЛУЖЕНО 0:1 ЗА БЕРОЙЦИ

Четири минути по-късно, в 22-та минута, Елиаш изведе по отличен начин Салим Керкар в наказателното поле. Алжирецът напредна няколко метра и технично преодоля Владислав Стоянов за 0:1.

В 26-та минута след центриране на Върджил Мисиджан отдясно топката попадна право в ръцете на Благой Макенджиев, който се бе пласирал отлично в малкия пеналт.

Фабио Ешпиньо центрира от пряк свободен удар, заложен вляво от вратата на Макенджиев в 29-та минута. Анисе засече с глава, но бе неточен и кълбото не намери целта.

РАВНОСТОЙНА ИГРА СЛЕД ГОЛА

В 31-та минута след коварен удар на Върджил Мисиджан, топката бе насочена в долния ляв ъгъл на вратата, но Благой Макенджиев стопира по страхотен начин.

Фабио Ешпиньо пробва удар от 23 метра в 33-та минута, но топката не намери целта.

Беройци направиха комбинация в атака по учебник в 34-та минута след която Жуниор Мапуку се озова на голова позиция в големия пеналт, но не успя да шутира по най-добрия начин и не затрудни Владислав Стоянов, който спаси.

В 36-та минута Върджил Мисиджан изпълни пряк свободен удар, заложен на 25 метра от вратата на Макенджиев, но кълбото премина встрани от десния страничен стълб.

Четири минури по-късно страхотна акция по левия фланг за „Берое“ завърши с опит за центриране на Веселин Пенев, но той бе блокиран от бранител на домакините и изчисти в ъглов удар. При последвалото центриране не се стигна опасност пред вратата на Владислав Стоянов.

В 45-та минута Жуниор Мапуку напредна добре през центъра на атаката, залъга двама бранители на „Лудогорец“ преди да стреля, но бе неточен.

ДОБРА ПРЕСА ЗА БЕРОЙЦИ В НАЧАЛОТО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-та минута Юнес Хамза получи топката на границата на големия пеналт, но, притиснат от отбраната на „Берое“, бе принуден да върне назад към Фабио Ешпиньо, който стреля в движение. Топката обаче не намери рамката на вратата.

Две минути по-късно Венцислав Христов пробва късмета си, стреляйки от далечна дистанция по земя, но не затрудни стража Стоянов.

В 62-та минута Фабио Ешпиньо стреля коварно от пряк свободен удар, но Благой Макенджиев демонстрира отново невероятен рефлекс и изби.

ГРЕДА!

В 63-та минута се откри уникална възможност за тима на „Берое“. Жуниор Мапуку се откъсна на скорост сам срещу вратата и можеше да реши изхода на двубоя половин час преди неговия край, но ударът му от 13 метра срещна напречната греда на Владислав Стоянов. След кратко разбъркване топката попадна във Венцислав Христов, който стреля повторно, но стражът на „Лудогорец“ изби в ъглов удар. След изпълнението му не се случи опасност пред вратата на домакините.

ИЗРАВНЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТА

В 68-та минута Михаил Александров центрира от пряк свободен удар по десния фланг на атаката, където Александър Барт се възползва от грешка в подреждането на отбраната на гостите при пряк свободен удар и се разписа с глава за 1:1.

Три минути по-късно Жуниор Мапуку бе изведен на голова позиция, но не успя да овладее кълбото по най-добрия начин и то попадна във Владислав Стоянов.

В 72-та минута тежък удар на Анисе бе уловен от Благой Макенджиев.

Отново Макенджиев се намеси перфектно в 77-та минута, когато Жуниньо Кишада бе изпуснат от отбраната на „Берое“ и стреля от наказателното поле, но Благой Макенджиев изби в ъглов удар. При последвалото центриране отново стражът на заралии предотврати попадение с невероятното си пласиране.

В 80-та минута отново Александър Барт бе изпуснат от защитата на „Берое“, но този път ударът с глава на петицата на „Лудогорец“ не намери рамката на вратата при центриране от ъглов удар.

Минута по-късно след центриране от пряк свободен на Даниел Абало в малкия пеналт Благой Макенджиев се извиси над всички и спаси.

НАТИСК ЗА „БЕРОЕ“ В КРАЯ

Венцислав Христов бе изведен отлично в 82-та минута, но десетката на „Берое“ не успя да си поведе топката по най-добрия начин и я загуби пред големия пеналт.

В 85-та минута след дълъг пас по въздуха към Димо Бакалов, той игра с игра с глава, но отбраната на „Лудогорец“ изчисти.

Две минути по-късно Салим Керкар изпълни пряк свободен удар, заложен на дъгата на наказателното поле, но топката премина на половин метър над напречната греда.

В последната минура на редовното време след отлична многоходова атака за „Берое“ Димо Бакалов получи топката в наказателното поле след центриране и насочи топката много добре, но тя мина на сантиметри от левия страничен стълб на пазената от Владислав Стоянов врата.

ПОЗИЦИЯ В КЛАСИРАНЕТО

С равния мач днес „Берое“ е на четвърто място в класирането пред днешния си съперник с равни точки заради отбелязания гол на чужд терен при равни показатели.

СЛЕДВАЩИЯТ МАЧ

Сега в първенството на „А“ група следва пауза заради националния отбор. В нея „Берое“ ще изиграе една контрола, а след нея „зелените“ приемат „Марек“ в Стара Загора, като към днешна дата БФС още не е обявил точните дати и часове на срещите от VIII кръг нататък.

„Лудогорец 1945″ (Разград) – „Берое“ (Стара Загора) 1:1
Голмайстори: 0:1 Салим Керкар 22′, 1:1 Александър Барт 68′

„Лудогорец 1945″: 21. Владислав Стоянов (к) – 80. Жуниор Кайсара, 5. Александър Барт, 19. Александър Василев, 15. Александър Александров – 8. Фабио Ешпиньо (66′ – 88. Вандерсон), 12. Анисе Андрианантенайна – 7. Михаил Александров, 84. Марселиньо, 93. Върджил Мисиджан (57′ – 17. Даниел Абало) – 99. Йонес Хамза (59′ – 11. Жуниньо Кишада); неизползвани резерви: 30. Георги Аргилашки, 4. Теро Мантула, 18. Светослав Дяков, 23. Христо Златински; старши треньор: Георги Дерменджиев

„Берое“: 22. Благой Макенджиев – 24. Михаел Ковачевич (48′ – 2. Илия Мунин), 6. Иво Иванов (к), 3. Владимир Зафиров, 28. Веселин Пенев – 70. Георги Костадинов (54′ – 25. Димо Бакалов), 27. Игор Джоман – 10. Венцислав Христов, 21. Елиаш, 26. Салим Керкар – 30. Жуниор Мапуку (73′ – 4. Аласан Н’Диайе); неизползвани резерви: 73. Иван Караджов, 11. Крис Гади, 8. Самир Аясс, 9. Станислав Костов; старши треньор: Петър Хубчев

Жълти картони: Владимир Зафиров (28′ – груб фаул), Веселин Пенев (32′ – груб фаул), Михаел Ковачевич (41′ – груб фаул), Георги Костадинов (44′ – тактически фаул), Иво Иванов (61′ – груб фаул), Салим Керкар (69′ – груб фаул), Аласан Н’Диайе (90′+5′ – груб фаул) ["Берое"]

Главен съдия: Станислав Тодоров (Шумен)
Асистент-съдии: Мартин Димитров (Шумен), Димитър Димитров (Варна)
Допълнителни асистент-съдии: Цветан Кръстев (Варна), Радослав Станев (Варна)
Четвърти съдия: Диян Вълков (Варна)
Дежурен делегат: Димитър Димитров (Русе)
Съдийски наблюдател: Кольо Данев (Варна)
Стадион: „Лудогорец Арена“, гр. Разград
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн