Красимира Чахова спечели бронзов медал на 2000 м стипълчейз на Европейското първенство по лека атлетика за ветерани в Измир

STZAGORA.NET

Старозагорката Красимира Чахова спечели бронзов медал на 2000 м стипълчейз във възрастова група жени 45 на провеждащото се в Измир 19-то Европейско първенство по лека атлетика за ветерани. В оспорваната надпревара първа се нареди Мария Долорес Хименес от Испания, втора е представителката на Русия Галина Кисельова.

„Това е много специален за мен медал, защото до последния момент участие ми в това първенство беше под въпрос. Посвещам го на баща си, на когото искам да вдъхна кураж и сили, за да се пребори с тежко заболяване. Благодаря на лекарските екипи от болница “Токуда” за всеотдайността, грижите и вниманието, на семейството ми и приятелите за подкрепата.”

Европейския шампионат в Измир стартира на 22.08 и ще продължи до 31.08. В надправарата участват 2027 атлети от 42 държави, които се състезават в непосилните 38-40 градусови жеги. Най-възрастните участници са Елфрид Фуч от Австрия, родена на 26/08/1920 при жените и шведа Алекс Магнусон роден на 24/04/1921 при мъжете. Специлни гости на шампионата са Президентът на европейската асоциация по лека атлетика Хансйорг Вирц и Вицепризидента Жан Грасиа.

Миналото лято на Олимпийските игри за ветерани в Торино, Италия, Красимира Чахова спечели златен медал на 400 м с препятствия, бронзов от бягането на 1500 м и сребърен в дисциплината 2000 м стипълчейз. Сребърен медал на 2000 м с препятствия прославената старозагорска лекоатлетка спечели през есента на 2013 г. и на Световното първенство за ветерани в Порто Алегра, Бразилия.

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн