Областният управител Д.Петрунова ще участва в тържествата на Шипка, благодари на ТЕЦ-2 за дарени за годишнината средства

STZAGORA.NET

Областният управител в Стара Загора Димитринка Петрунова изказа благодарност към ръководството на ТЕЦ „Марица-изток 2” ЕАД и лично към изпълнителния директор инж. Живко Динчев за дарените 10 000 лева за провеждането на Националното честване на Шипченска епопея. Със средствата ще бъдат финансирани част от мероприятията на 23 август, посветени на 137-та годишнина от боевете при Шипка и 80 години от изграждането на Паметника на свободата.

„Бързата реакция на ръководството на ТЕЦ „Марица-изток 2” е пример за истинско родолюбиво отношение към българската история и знаменателните събития, белязали Шипка завинаги. Уверена съм, че богатата програма за честванията в събота ще докаже, че българинът помни и цени героите си” – коментира областният управител.

Петрунова ще участва в тържественото отбелязване на 137-та годишнина от Шипченската епопея, което се провежда под патронажа на президента Росен Пленелиев.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн