Атрактивни къщички за птици радват жителите на старозагорски квартал по инициатива на ГЕРБ

STZAGORA.NET

Нови къщички за птици са част от парковата среда в старозагорския квартал „Зора”. Те са поставени по дърветата в двора на бившата детска градина, на територията на някогашното опитно поле и на детската площадка зад църквата „Св. Паисий Хилендарски”. Инициатори са кварталната структура на ГЕРБ, чиито членове работят за подобряване на цялостния облик на кв. „Зора”.

Според общинския съветник от ГЕРБ Добрин Янков през последните години партията прави всичко възможно за облагородяване на района. „Построихме стрийт фитнес, поставихме обозначителни табели по блоковете, съдействахме общината да постави нова детска площадка и да асфалтира улици, които не са ремонтирани от десетилетия, припомня Добрин Янков. Знаем, че в квартала има много проблеми и се стремим да ги решаваме. Инициативата с къщичките за птици е атрактивна и се радва на особено внимание от жителите. Най-щастливи са децата, които питат и се интересуват, дори помагат за сглобяването на къщичките. Всичко това, освен че придава друг облик на зелените площи и възпитава децата, прави хората по-инициативни и съпричастни към опазване на направеното.”

През есента напълно готова ще е и спортната площадка на стадиона в кв. „Зора”, за която от ГЕРБ са осигурени маси за тенис и врати за футбол, съобщи в аванс общинският съветник. Кметът Живко Тодоров е съдействал от общината да бъдат монтирани пейки и осветление в района.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн