АБВ със силни листи по места. Водач в Стара Загора – проф.Иван Станков, според Румен Петков

STZAGORA.NET
Мисля, че този състав на водачи на листи на ПП АБВ за предстоящите избори, които бяха номинирани, е изключително силен. Това каза Румен Петков, член на УС на ПП АБВ и зам.-председател на партията. „В листите има имена, които биха били гордост за българския политически живот и лично аз съм щастлив, че те приеха да участват в политическия живот, въпреки цялото омерзение в годините. Например ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков, който ще оглави листата в Стара Загора. Водачът на листата в Русе Володи Кенарев, един изключително силен български художник. Въобще имаме хора на духа – ето и проф. Адреев в Шумен. Той е бивш ръководител на Военното училище, един доказан управленец“ – поясни Румен Петков.

„Решението на президента Георги Първанов да не участва в изборите е напълно разбираемо. Аз считам, че това е почтената, зрялата позиция на държавника и го разбирам и го подкрепям. Имаше огромно настояване и от София, и от Бургас, и от Варна, от ред градове президентът да води там листите, но той обяви това свое решение достатъчно навреме“ – подчерта Румен Петков.

„Аз концентрирам вниманието върху способността на ПП АБВ да предложи на хората избор на експерти, на хора с доказана почтеност и морал, на неуязвими хора. И аз мисля, че това е много силно решение и то ще бъде оценено по достойнство от хората“ – категоричен беше Румен Петков.

АБВ с листите си даде заявка за силно представяне на парламентарните избори, коментира и политологът Иво Инджов.

„Начело на две от листите в един от софийските райони и във Варна е Ивайло Калфин, който според социологическите проучвания е най-успешният евродепутат – говорим за отминалия Европарламент, успешен външен министър и човек със собствено мнение, който направи изключително много за европейската интеграция на България. Сред останалите имена правят впечатления Росица Янакиева, която ще води листата в Перник, Кирил Цочев – един от успешните министри в правителството на Любен Беров, който ще води листата в Ловеч, Николина Чакърдъкова – известната народна певица, която ще води листата в Благоевград и други известни имена. Тоест авторитетни водачи на листи” – подчерта Инджов. Той обясни, че АБВ се намира в добра кондиция в момента.

„АБВ засилва организационната работа, превърна се в партия, започна партийното строителство в периода между двата избора. АБВ печели и безспорно от сътресенията в БСП, смяната на лидера, известна неяснота какви ще са следващите стъпки, БСП дали ще започне да се реформира с по-големи крачки”, допълни политологът. По думите му, успехът на АБВ на изборите зависи от характера на предизборната кампания, която ще бъде модерна, динамична и атрактивна. Инджов коментира и това, че лидерът на АБВ Георги Първанов не е водач на листи. „Аз приветствам едно такова решение, защото той е бил два мандата президент и не би било редно да се принизява, както направи един друг предишен президент – Петър Стоянов. Не би следвало да се занимава с текуща политика. Той има достатъчно авторитет, за да ръководи партията и да е полезен за нея, без да е в парламента” – каза още Иво Инджов.

(По публикации на Агенция „Фокус”)
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн