НАП: Обменните бюра в област Стара Загора – без нарушения

STZAGORA.NET
Екипи на НАП провериха 12 обменни бюра и финансови къщи, извършващи обмяна на валута на територията на област Стара Загора. В хода на приключилите проверки и наблюдения няма констатирани нарушения.

Поводите за засилен контрол са активния летен сезон и сигнали от граждани за сделки с валута по неразрешени от законодателството курсове. Съгласно действащата нормативна уредба обменните бюра могат да търгуват валута по курс, различаващ се с не повече от 5% от фиксинга на Българската народна банка за деня. Припомняме, че за всяка сделка по обмяна на валута трябва да се издава документ. Проверките ще продължат и след края на лятото, като в обхвата на инспекторите са и други търговски обекти.

Сигнали за нарушения при обмяната на валута, или липса на фискален бон при закупуване на стока или услуга, могат да се подават на цената на градски разговор на телефон: 0700 18 700 или на електронна поща infocenter@nra.bg.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн