Предстоящо: Седмица на Гълъбово по случай 45 години от обявяването му за град (25-31 VIII)

STZAGORA.NET

Празничната програма по повод 45 години от обявяването на Гълъбово за град ще стартира с Дамско рали на 23 август /събота/ 2014 от 9:00 часа, но тази година ралито ще се проведе на площадката на автогарата в Гълъбово, понеже мястото е по-подходящо.

Официалният старт на културните прояви ще бъде даден в понеделник на 25 август /понеделник/ от 17:30 часа пред Дома на културата с тържествен ритуал по издигане на знамената и откриване на фотоизложба – „Разказ за миналото на Гълъбово”. В същия ден, на 25-ти след изложбата от 19:00 часа, в центъра на града, на откритата сцена ще се състои концерт по повод 50 години вестник „Гълъбовски вести”.

На следващия ден 26-ти август /вторник/ от 17:00 часа в сградата на община Гълъбово ще бъде открита изложба, на която ще бъдат изложени творби на талантливи гълъбовци, след което в 19:00 часа ще се състои много интересни срещи с известни гълъбовци – първият кмет на Гълъбово г-н Кръстьо Георгиев и след това със световно известния изпълнител на народна музика, класическа и ортодоксална музика – Димитър Бонев от БНР.

На 27 – ми август /сряда/, денят в който гълъбово е обявен за град ще стартира в 8:30 в храм „Св. Иван Рилски” гр. Гълъбово с молебен за благополучието на Гълъбово. От 10:30 часа в центъра на града децата ще имат възможност да се веселят с двучасова програма, специален подарък от едно от големите предприятия в региона – ТЕЦ „AES Гълъбово”. В 19:00 часа в Дом на културата ще се състои тържествена сесия на Общински съвет Гълъбово, на която се очаква да бъде обявен за почетен гражданин на Гълъбово посмъртно г-н Диньо Баликов, създателят на вестник „Гълъбовски вести”, като и да бъдат наградени заслужили спортисти на Гълъбово. Програмата ще продължи с грандиозен спектакъл „Разпалващ ритъм” на група „Вакали”. В центъра на града пък в 20:30 часа местната рок група „Ентусиасти” ще изнесе концерт с вечните рок хитове.

На 28 август /четвъртък/ от 19:00 часа, в Дома на културата – театрална постановка „Полковникът птица” от Христо Бойчев, която донесе на Общински театър – Гълъбово първото място на фестивала на любителските театри в Нова Загора.

На 29 август /петък/ от 18:00 часа на стадиона в Гълъбово ще се проведе приятелска футболна среща за ветерани, а в 19:00 часа в центъра на града – концерт на народната певица Поли Паскова и ансамбъл „Чинари”.

На 30 август /събота/ от 9:00 часа сутринта ще се проведе традиционната киноложка изложба, а отново в 19:00 часа в центъра на града – поп концерт с участието на Дамян Попов и Ана Мария Янакиева /участничка от телевизионно шоу „X Factor” /ЕКС фактор/.

Програмата ще завърши с традиционните народни борби в неделя на 31 август от 10:00 часа на стадион „Христо Ботев” – Гълъбово.

#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн