Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Превърнало се е в бизнес на определени лидери да строят незаконни къщи и след това да ги дават под наем

STZAGORA.NET
Превърнало се е в бизнес на определени лидери – да строят незаконни къщи и след това да ги дават под наем. Това каза пред Агенция „Фокус” кметът на Стара Загора Живко Тодоров във връзка със съборените незаконни постройки на роми в парк „Борова гора”.

„Все още няма внесени жалби от роми, чиито постройки са съборени. Общината съдейства на всички, които са живели в тези постройки, които имат проблеми и искат да ги решат. Някои от тези хора подадоха молби за отстъпено право на строеж и ние работим нормално и адекватно, за да им предоставим това право”, обясни Тодоров.

„Предоставили сме възможност хората, които искат да бъдат настанени в общински жилища да бъдат настанени там, но няма желаещи, които искат да бъдат настанени в такива жилища. Повечето от тях не желаят, защото има други места, на които могат да отидат”, каза той.

Оказва се, че голяма част от тези къщи са строени и са отдавани под наем без никакви договори, но е факт, че там е имало хора, които са живеели под наем. Това се е превърнало в бизнес на определени лидери – да строят незаконни къщи и след това да ги дават под наем, обясни Тодоров.

„Вярвам, че законът е на първо място. Сега светът е отворен – има интернет. Всеки може да разбере какво се прави например във Франция със незаконните постройки. В различни градове там се събориха подобни гета, и то не защото има някаква дискриминация, а защото хората искат да има ред и законност – да има строителни книжа”, каза още Тодоров.

Кой ще носи отговорност, ако утре стане земетресение и тези незаконни постройки затрупат обитателите вътре – разбира се, че кметът. Кой носи отговорност за това, което се случи във Варна в резултат на незаконното строителство? – попита кметът. – Това е, когато има безхаберие от страна на властите и се потулва един проблем, той рано или късно ще даде отражение другаде.

„Не смятам, че критикуващите са прави, много е лесно отстрани да се дават съвети, но когато човек трябва да взима решения, за да запази интереса на града и държавата, е съвсем различно” – заключи Живко Тодоров.
#gerb

споделяне в социални мрежи

4 коментари on “Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Превърнало се е в бизнес на определени лидери да строят незаконни къщи и след това да ги дават под наем”

 • Увалиец wrote on 7 август, 2014, 14:10

  Гн кмете,запомни нещо ,което историята ни е завещала:”Гранитният фундамент на верните решения е принципно верния подход!”, а не конюктурния,подсказван от ограничени чиновници,патриотари,политикани и пр.

 • Виктор wrote on 7 август, 2014, 15:38

  Какъв е принципно верният подход много ми е интересно, срещу хора, които не разбират от дума не виждам какъв друг подход може да има човек.

 • Скорпион wrote on 7 август, 2014, 18:23

  Г-н кмете,какво значи определени лидери,кажи ги кои са,ами къде бяхте Вие цялата ви администрация,как така са строили незаконно нали сте за законноста,защо го допуснахте а сега демагогствате и се правите на голяма работа-стига вече популизъм

 • Христо wrote on 8 август, 2014, 11:21

  Да попитам на циганите ще им се даде ли безплатно земята и без чертеж или безплатен чертеж да строят ?


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн