Ивайло Калфин покани БСП на първото обществено обсъждане на предизборните ангажименти на АБВ

STZAGORA.NET
Преди да говорим за партньорство между АБВ и БСП, трябва да стане ясно какви промени ще настъпят в столетницата. За да има отворени врати за диалог, първо трябва да затворим страницата на миналото. Това заяви зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин в сутрешния блок „Здравей, България” на Нова телевизия.

Той подчерта, че АБВ нееднократно заявява готовност за разговор по конкретни политики. Но преди разговори за партньорство трябва да се променят няколко неща. „За мен, за да има отворени врати за диалог, то трябва да затворим страницата на миналото и да кажем къде бяха разликите. АБВ се появи точно заради ръководството, в което активно участваше и Михаил Миков” – коментира Ивайло Калфин. Той припомни, че именно АБВ отправи предупреждение, че зависимостта от корпоративни интереси, неясното управление и липсата на ангажимент за изпълнение на предизборните обещания ще свали БСП от власт и поради тази причина трябва да проличи посоката на промяна в партията.

По думите на Ивайло Калфин на конгреса на БСП, на който Михаил Миков бе избран за председател на партията, не са били дадени отговорите на тези въпроси. Даже напротив – истинските причини защо има проблем в левицата са били отново скрити. Калфин посочи серия от проблеми в БСП – отклоняване от идейната основа, корпоративни зависимости, неясна формула на управлението.

Ивайло Калфин подчерта, че АБВ е изпратила писмено поздравление на новия председател на БСП, с надежда за възможност за бъдеща съвместна работа и посочи, че партията отдавна е подала ръка. Зам.-председателят на АБВ каза, че предстои първото обществено обсъждане на политическите предизборни ангажименти на партията на 3 август и покани на събитието БСП в лицето на новоизбраният лидер. Михаил Миков има шанс, категоричен е Калфин.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн