Митинг в подкрепа на кмета започва в Стара Загора от 18.00 часа днес пред Общината

STZAGORA.NET

Старозагорци, самоорганизирали се в социалните мрежи, ще излязат от 18.00 часа днес на площада пред Общината, за да изразят солидарността си с кмета Живко Тодоров по повод предприетата от него безпрецедентна акция за премахване на добиващото застрашителни размери незаконно строителство, заемащо площи от парк “Борова гора” и налагане върховенството на закона в ромския квартал “Лозенец”. Както нееднократно съобщавахме, в понеделник и вторник в първия етап от акцията там бяха премахнати 55 незаконни постройки.

Още миналата година Общината разгласи, че ще бъдат предприети съответните мерки и предупреди чрез широка медийна кампания и разгласяване на място за подготвяната оздравителна операция. Тогава обаче се оказа, че незаконните постройки нямат официални собственици, на които да бъдат връчени предизвестията.

Премахвайки незаконните постройки, Община Стара Загора предостави на живеещите в тях възможността да кандидатстват за настаняване в общинско жилище или да закупят отстъпено право на строеж върху нови парцели.

Организираното гражданско събитие е заявено в социалните мрежи като знак на благодарност към кмета за проявената от него смелост и мъжество за отстояване на правата на старозагорци и за пресичане на усилващата се негативна тенденция квартал “Лозенец” да привлича в Стара Загора все нови и нови групи роми, мигриращи тук от гетата в Нова Загора, Сливен, Ямбол, Градец и други населени места в страната.
#

spodelime.com

1 коментар on “Митинг в подкрепа на кмета започва в Стара Загора от 18.00 часа днес пред Общината”

  • С.Стефанова wrote on 24 юли, 2014, 9:52

    Подкрепям инциативата…Дай Боже всички управляващи да вземат пример и да водят една коректна и съобразена с правото и закона политика в защита на обикновенните граждани, спазващи своите права и задължения


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн