Задържаният в КТБ – Стара Загора френски гражданин се оплака, че е бит от полицаи и служители на СОД при ареста

STZAGORA.NET

Задържаният за 24 часа във Второ РПУ – Стара Загора френски гражданин Мишел Камполо бе освободен в 12 часа днес от ареста. Той изкара едно денонощие там заедно със съпругата си – старозагорката Миглена Здравкова-Камполо, след като вчера отиде да си търси парите, вложени в Корпоративна търговска банка – 230 хиляди лева, и отказа да напусне старозагорския офис, докато не получи обяснение защо не може да ги изтегли обратно. Същевременно жена му стовари три автомобилни гуми пред банковия клон, заля ги с бензин и заплаши, че ще ги запали. Което бе осуетено от органите на реда.

На излизане днес от Второ районно полицейско управление в квартал “Железник” двамата бяха посрещнати от бащата на Миглена и адвокат на семейството.

Мишел Камполо разказа пред медиите, че при задържането му вчера в помещението на Корпоративна търговска банка е бил съборен на земята и ритан многократно. В групата, която е упражнила насилие срещу него, е имало двама полицаи и петима-шестима охранители от частна фирма за охрана – общо 7-8 човека. С белезници той е бил отведен в полицията. Там отношението към него е било учтиво, но първоначално е бил оставен поне половин час, по думите му, на колене на земята, закопчан с белезници.

Мишел Камполо се оплака, че има болки в дясната част на гръдния кош, като опасенията му са, че има пукнато или счупено ребро при задържането. По тялото му няма видими кръвонасядания, с изключение на малки синини по лявата ръка. На въпрос дали ще си извади медицинско, за да си търси правата по съдебен ред, той отговори, че не вижда смисъл да го прави, пък и нямал пари за това. Все още не е решил и дали да се обърне за съдействие към френското посолство в София.

Заедно с французина е била задържана и съпругата му Миглена Здравкова-Камполо. Тя сподели, че го е придружила доброволно и самостоятелно до полицейското управление и е била на свобода, докато един от полицаите не я е забелязал, че е там и е наредил да бъде прибрана и тя.

“Като разбраха, че нямаме пари дори за храна и сме гладни, полицаите ни дадоха кроасани и вафли” – разказа българката. Съпругът й обаче отказал да приеме каквато и да било храна.

Миглена Камполо настоя българската държава да задължи банката, задържала парите на вложителите си, да им отпуска поне по 100 лева седмично, за да имат с какво да живеят. В момента тя и съпругът й са останали единствено на грижите на баща й, който им осигурява храната.

Преди с жена си да се преселят в България, Мишел Камполо е работил 10 години като отговорник на автомобилен сервиз на “Ситроен”. За да дойде у нас, той е продал жилището си във Франция. Тук е възнамерявал да инвестира в подобен бизнес, но все още е изчаквал, докато междувременно парите му не са били блокирани в Корпоративна търговска банка.

За протеста му в КТБ на Мишел Камполо е съставен акт за установено административно нарушение в размер на 500 лева. Към момента обаче няма с какво да плати наложената му глоба. На въпрос ще напусне ли след станалото България, той с усмивка отговори, че няма подобни намерения, тъй като много харесвал Стара Загора и българската ракия.

Мишел и Миглена Камполо бяха поканени от Би Ти Ви за участие в сутрешния блок на телевизията в петък. Те приеха поканата, като телевизията поема разноските по пътуването им до София и обратно. “А ще видя ли Слави?” – бе първата и непринудена реакция на французина при тази вест.
#

бутон за сайт

1 коментар on “Задържаният в КТБ – Стара Загора френски гражданин се оплака, че е бит от полицаи и служители на СОД при ареста”

  • рамбо wrote on 17 юли, 2014, 20:00

    Еми така е изгониха нас и намърдаха сот 161 които си нямат понятие за охрана в банка и как се действа. Отделно, че нямат никакви разрешителни за този обект. Знаем на кой е сота то ясно. И цветлин йовче иска агрикол на жена си ама да видим.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн