Съдът остави в ареста мъжа, заплашвал общински служители и длъжностни лица

STZAGORA.NET


Окръжният съд в Стара Загора остави днес за постоянно в ареста 36-годишния Керан Стойков, който бе задържан в петък след заплахи, отправени от него към служители на Община Стара Загора. Деянието е извършено в разговор с началника на отдел „Контрол по Закона за устройство на територията” Ангел Стоманярски по повод на предстоящото събаряне на 62 незаконни постройки в ромския квартал “Лозенец”. С определението си тричленният съдебен състав с председател Мариана Христакиева потвърди постановеното в неделя от Районния съд задържане под стража на Стойков.

Прокурор Нели Маринова посочи, че е налице условието обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, докато е в ход досъдебното производство по случая, и поиска от съда първоинстанционният съдебен акт да бъде оставен в сила.

Двамата адвокати на Керан Стойков – Петър Христов и Борислав Балтаджиев, пледираха за промяна на мярката му за неотклонение от “задържане под стража” в “подписка” предвид на това, че Стойков се ползва с име на порядъчен глава на семейство с три деца – на 4, 8 и 17 години, и има здравословни проблеми – захарен диабет. “Той е сред ромите, които си изкарват прехраната по напълно законен начин. Има камион, с който извършва различни превози. В случая не става въпрос за тежко умишлено престъпление по член 63, алинея 1 на Наказателния кодекс, а за чисто емоционална и необмислена реакция в състояние на афект, като Стойков в нито един момент не е имал намерението да осъществи изреченото” – каза адвокат Петър Христов.

Съпругата на обвиняемия Минка сподели пред съдебната зала, че адресната им регистрация е на улица “Отец Паисий” 57, тъй като въпреки нееднократно заявяваното желание на семейството къщата им в квартал “Лозенец” да бъде узаконена, до момента това не е станало.

Използвайки правото си на последна дума преди произнасянето на съда, Керан Стойков изрази съжаление за отправените от него заплахи и се извини на общинските служители и длъжностни лица, към които те са били отправени.

Обвиняемият ще остане в ареста докато тече досъдебното производство по случая. Мярката му за неотклонение “задържане под стража” може да бъде променена оттук нататък еднолично от прокурора, ако той счете, че тя е изпълнила превантивната си роля.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн