Сформират се групи за лечебна гимнастика на бременни и млади майки

STZAGORA.NET

Гимнастическата зала на отделението по „Физиотерапия и рехабилитация“ в МБАЛ „Св.Иван Рилски“ – Парк скоро ще се превърне в уютно място за провеждане на различни видове групова лечебна гимнастика. Като начало амбициозният екип на физиотерапевтите д-р Антоанета Гьонкова, д-р Симона Цветкова и д-р Радостина Денчева започват записвания за „Кинезитерапия през време на бременността“. Освен че ще правят подходящи лечебни упражнения за всяка фаза от бременността си, бъдещите майки ще научат много интересна и полезна информация за ползата от гимнастическите комплекси преди раждането.

Другият курс по лечебна гимнастика е насочен към младите майки – за тях в Сектора по физиотерапия и рехабилитация към Медицински център на МБАЛ „Св. Иван Рилски“- Парк са разработени единствени по рода си в региона абонаментни пакети за следродилно възстановяване и възвръщане на добрата форма. Те включват процедури по лечебна гимнастика, мануален масаж и други. Чрез тях родилите жени бързо и лесно могат да възстановят своята добра фигура отпреди раждането. Крайният ефект за родилите жени е не само преминаване през един възстановителен процес, но и постигане на цялостна добра физическа и психическа кондиция. А основният фактор, за да може едно бебе и дете да е щастливо, е то да има щастлива и спокойна майка, посочва д-р Гьонкова.

Третата група за лечебна гимнастика е насочена най-вече към децата, при които е констатирано гръбначно изкривяване. Заниманията по изправителна гимнастика могат да бъдат както групови, така и индивидуални.

Повече информация и записвания за всяка една от изброените групи за лечебна гимнастика ще получите на регистратурата на Медицинския център в МБАЛ „Св.Иван Рилски“ – Парк или на тел. 042 987 766. Очакваме ви.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн