ОИЦ – Стара Загора продължава работа още една година

STZAGORA.NET

Равносметка за близо 3 годишната си работа направи Областният информационен център (ОИЦ) – Стара Загора на проведената днес работна среща с представители на местни, регионални и национални медии. За периода януари 2012 – юни 2014 година ОИЦ – Стара Загора е провел 207 информационни срещи в единадесетте общини на областта и работни срещи с журналисти. Участници в срещите – 4 287 бяха представители на общини, читалища, училища, бизнес, НПО, граждани. Експертите от центъра са отговорили на 1295 запитвания на потенциални бенефициенти.

ОИЦ – Стара Загора се включи в 7 инициативи на мрежата – изложение „Европа за нас“; конкурс за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град“; „Първите седем години на България в ЕС“; инициатива „Научени уроци“; конкурс за лого на ОП; допитване „Какво знаем за Споразумението за партньорство“ и инициатива „Да създаваме заедно Европейски проекти“.

Експерти на центъра представиха процедурата „Младежка заетост“ на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020. Конкретен бенефициент по схемата е Агенция по заетостта, а общият й бюджет е 35 млн. лева. Разходите, които ще се покриват от процедурата ще са за възнаграждания на стажуващите безработни или възнаграждения за обучение при работодател, възнаграждението на наставниците, транспортните разходи до работното място на безработните лица. Очакваните резултати са 8 000 безработни младежи да се включат в проектните дейности на схемата.

Друга възможност за подкрепа на младежката заетост е по проект „Техностарт – насърчаване на иновационната активност на младите хора в България” на Министерството на икономиката и енергетиката. Общият бюджет по проекта е 400 000 лева, а безвъзмездната помощ за всеки отделен проект е до 20 000 лева и 10% собствено участие от кандидата. От средствата могат да се възползват физически лица, български и чуждестранни граждани, които са студенти през учебната 2013-2014 г. във висши училища в България или чужбина или са дипломирани с образователна степен Бакалавър или Магистър през 2013-2014 г. Крайният срок за подаване на бизнес планове е 15.07.2014
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн