Бойко Борисов идва днес за монтирането на кръста и първия звук от камбаните на новия старозагорски храм

STZAGORA.NET

Куполът на камбанарията на храма бе осветен и монтиран на 25 април т.г.

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и зам.-председателят на партията Димитър Николов ще присъстват днес, 1 юли, в 13.00 ч. на водосвета и монтирането на кръста на централния купол на новостроящия се храм „Св. Игнатий Старозагорски” в кв. „Самара”.

Очаква се Бойко Борисов да направи ново дарение от името на ГЕРБ за довършването на храма.

През лятото на миналата година по предложение на старозагорските народни представители от ГЕРБ, бяха дарени 50 хил. лева за строежа на църквата в кв. „Самара“. През август 2013 г. Бойко Борисов посети храма и връчи документите от името на партията на Старозагорския митрополит Галактион.

БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА
БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ
СТАРОЗАГОРСКА СВ. МИТРОПОЛИЯ

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

С чувства на духовна радост и благодарност към Бога, съобщаваме, че завършва още един етап от изграждането на новостроящия се храм „Свети преподобномъченик Игнатий Старозагорски” в гр. Стара Загора, кв. Самара.

В тази връзка на 1 юли 2014 година, когато молитвено си спомняме паметта на светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян и на преподобния и богоносен наш отец Йоан Рилски Чудотворец, в 13,00 часа в новостроящия се храм „Свети преподобномъченик Игнатий Старозагорски” Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион ще отслужи водосвет, след което ще бъде благословен и монтиран кръстът на централния купол на новостроящия се храм.

Ще бъдат благословени и за първи път ще се чуе сладкогласния звън на петте църковни камбани, които ще приканват богомолците за богослуженията в храма след неговото освещаване.

Приканваме всички, които желаят да станат съучастници в това знаменателно събитие, да се присъединят към духовното тържество.

От епархийското ръководство
#

gerb

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн