АБВ – Стара Загора поиска оставката на изп. директор и ръководството на МБАЛ “Киркович”

STZAGORA.NET
ДЕКЛАРАЦИЯ

До Таня Андреева,
Министър на здравеопазването
Живка Аладжова, областен управител
на област Стара Загора
Живко Тодоров,
кмет на община Стара Загора
Средствата за масово осведомяване

Уважаеми госпожи и господа,

АБВ – Стара Загора, изразява тревога по повод решението за спиране на храненето на пациентите в най-голямото здравно заведение в региона – МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” (Университетска) АД.

Освен неудобствата за пациентите и техните близки, особено за тези от други населени места, този административен акт крие много рискове. Болничното хранене е част от лечебния процес. Безконтролното внасяне на храни и хранителни продукти, непроверени по съответния законов ред, при липсата на нормални условия за съхраняването им, представлява риск за възникване на зарази и епидемии и създава реална заплаха за живота и здравето. Това би отблъснало и без това намаляващите пациенти и допълнително ще влоши тежкото финансово състояние на болницата.

Този необмислен и авантюристичен административен акт, за който липсват правни основания, за пореден път доказва некомпетентността на ръководството на здравното заведение.

Обезпокоени сме и от факта, че за пръв от създаването на болницата персоналът няма да получи трудовите си възнаграждения.

Настояваме за незабавно освобождаване от длъжност на изп. директор проф. д-р Петрана Чакърова и ръководството и вземане на спешни мерки за оздравяване на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” (Университетска) АД.

АБВ – Стара Загора
#

share button

1 коментар on “АБВ – Стара Загора поиска оставката на изп. директор и ръководството на МБАЛ “Киркович””

  • Божилка Динкова wrote on 30 юни, 2014, 20:58

    как може такава некадърност. да оставят пациентите си гладни и персонала без заплати такова чудо нечувано като са некадърници наистина правилно е постъпило ръководството на общината да им поиска освобождаването, и то незабавно би трябвал да стане това нещо .


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн