Правят нов парк в Крън с фонтан, рози и статуя

STZAGORA.NET
Облагородяват с паркове и центровете на селата Копринка и Бузовград

Парк с озеленяване върху терен с обща площ 2778,00 кв.м ще бъде изграден в центъра на град Крън, съгласно Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2014 г. Средствата са от общинския бюджет и са в размер на 29 520 лв.

Главният вход на парка е от изток, предвидени са и още четири вход-изхода от северна и южна страна. От главния вход се минава по алея широка 4.00 м, която води към средата на парка, където е предвидено пространство за отдих с фонтан, пейки и озеленяване. На тази входна алея има кашпи с рози, чешма и статуя.

Предвидени са четири главни алеи с ширина 2.00 м и четири второстепенни алеи с ширина 1.50 м. В северната част на парк е разположена фитнес площадка. В западната част се предвижда да има три статуи, а в южната – една. Озеленяването е богато и разнообразно. От запад и юг има две зацветени градинки с рози. Растителността е широколистна и иглолистна. По периферията на главните алеи има цъфтящи храсти. В централното пространство са предвидени кашпи с рози, плачещи дървета и ниски храсти, образуващи градински бордюр.

* * *

Нов парк ще има и в центъра на с. Копринка. Теренът, който ще се превърне в красив парк, се намира в центъра на селото. Площта ще бъде подравнена, ще се оформят алеи, ще се изгради пясъчник, ще се монтират осветителни тела, пейки и ще се постави омекотяваща настилка около детските съоръжения – пързалка, въртележки, люлки и конче.Ще се оформят зелени и цветни площи, ще бъдат засадени широколистни и иглолистни дървета и храсти.

От южната страна на терена ще бъде изградена подпорна бетонова стена.

Проектът се изпълнява съгласно Инвестиционната програма на Община Казанлък – строителство и ремонт на обекти общинска собственост през 2014 г., и е на стойност 22 640 лв. с ДДС.

* * *
Благоустрояване на площадното пространство в с. Бузовград

Политиката на Община Казанлък градът и населените места в общината да се превръщат в още по-привлекателни места за живеене, продължава в посока изграждането на паркове и облагородяването на пространства в населените места. В изпълнение на това в Инвестиционната програма на Община Казанлък – строителство и ремонт на обекти общинска собственост през 2014 г., са заложени средства за облагородяване на площадното пространство и в Бузовград.

Проектът за благоустрояване на площадното пространство на с. Бузовград предвижда подновяване на тревни площи, боядисване и подновяване на пейки и детски съоръжения, изграждане на нови алеи и обособяване на спирка с паркоместа.

От северозападна страна на площада има съществуваща градинка с три пейки, за която се предвижда подновяване на растителността и боядисване на пейките. На тротоара пред нея ще се изградят бетонови стоп-паркинг тела, както и ще бъдат поставени няколко нови осветителни тела. От източната страна ще се обособи автоспирка с паркоместа. От южната страна се предвижда градинка и изграждане на нови алеи. Ще се подмени тревната настилка, двете съществуващи пейки ще се боядисат и ще бъдат поставени още четири нови пейки. По главната улица се предвиждат обновления като поставяне на нови пейки и осветителни тела. В югоизточната градинка съществуващите детски съоръжения ще се подновят, като се ремонтират и пребоядисат. Предвижда се и поставянето на нова бетонова площадка за фитнес. Съществуващите пейки ще се подновят, ще бъдат поставени и нови. От източната страна на площада на един от тротоарите също се предвижда поставяне на стоп-паркинг тела.

Старата растителност ще се поднови, ще бъде засадена и нова.

Благоустрояването на площада в с. Бузовград е включено в Инвестиционната програма на Община Казанлък, като средствата са от общинския бюджет и са в размер на 18 200 лв.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн