Проверете здравните си вноски през Интернет

STZAGORA.NET
Проверете здравния си статус през интернет, преди да посетите офис на НАП. Съветът е към всички българи, които се завръщат от чужбина за лятна ваканция или по друг повод. За проверката е необходимо да влезете в сайта на НАП в интернет на www.nap.bg, или директно на https://inetdec.nra.bg/freesrvinfo.html, където са публикувани електронните услуги със свободен достъп. За тях не се изисква електронен подпис или ПИК и може да ползвате „Справка за здравноосигурителен статус“ след въвеждане ЕГН на лицето, и „Здравноосигурителен калкулатор“, за да пресметнете дължимите здравни вноски и начислените лихви за посочения от Вас период, за който същите са дължими.

От началото на месец юни над 1000 клиенти са направили справка за здравния си статус в офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък. Над 400 са новите потребители на Е-услугите на НАП, достъпни с електронен подпис и ПИК, за същия период.

Клиентите могат да ползват и информационния телефон на Агенцията за приходите: 0700 18 700. На цената на градски разговор българските граждани могат да получат подробна информация за здравния си статус и друга касаеща правата и задълженията им към държавата за данъци и осигуровки.
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн