Областният управител събира кметовете, шефовете на държавни институции и бизнеса за конкретизиране на действията при кризи

STZAGORA.NET
Във вторник от 11.00 часа областният управител в Стара Загора Живка Аладжова ще проведе работна среща с кметовете на общини в областта, ръководителите на държавните институции и представители на ОУПБЗН. Ще се конкретизират задълженията, отговорностите и правомощията на всеки при възникване на бедствие или кризисна ситуация. Ще бъдат актуализирани данните за наличната техника и човешки ресурс на държавните дружества и частни фирми в областта, които при необходимост да бъдат мобилизирани. „Работим в много добра координация с всички кметове в област Стара Загора и не подкрепям противоречията, които възникнаха между местна и държавна власт във Варна. Не трябва да се допуска гражданите да са потърпевши от спорове между институциите”, заяви областният управител на Стара Загора.

В днешния ден на национален траур знамената на сградата на Областна администрация Стара Загора са спуснати наполовина. Областният управител изпрати съболезнователен адрес до семействата на загиналите и пострадалите и изрази готовност за съдействие с техника и хора, които да се включат в ликвидиране на пораженията от водната стихия.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн