Програма „Ваканция 2014″ повишава сигурността на децата през лятото в Стара Загора

STZAGORA.NET
За пета поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Стара Загора предоставя възможност за приятна и пълноценна ваканция на подрастващите като част от мерките за повишаване сигурността на децата през лятото.

Тази година лятната превантивна програма „Ваканция 2014″ ще стартира на 23 юни (понеделник) от 10 часа в зала 2 на Община Стара Загора. По повод 25 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето общественият посредник Павлина Делчева ще презентира и дискутира пред децата темата “Права на детето”.

Програмата е посветена на “2014 г. – година на правата на детето” и предлага безплатно на всяко дете да се включи в разнообразни дейности във връзка с правото му на почивка, игра, културна дейност, гарантиране на безопасност вкъщи и навън. Една от основните цели на екипа на МКБППМН, съвместно с експерти от институции и организации, връстници, доброволци, родители е да популяризира правата на децата, както да затвърди, че всяко право е свързано с отговорност. Приоритетни оси в поредицата от 30 инициативи в програмата са широка и ранна превенция, насърчаване активното детско и младежко участие, формиране на устойчива гражданска позиция у младите хора, изграждане позитивни модели на отговорно поведение, творческо начало, професионално ориентиране, презентиране на доброволчески идеи, здравословен, екологосъобразен и безопасен начин на живот чрез интерактивни обучения и игри, кинолектории, както спорт, танци и много забавления.

Продължава записването за участие всеки ден от 16 до 17 часа в офиса на МКБППМН, бул. “Цар Симеон Велики” №102, ет. 1, допълнителна информация на тел. 042 605 516.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн