С два нови „паяка“ и нов наказателен паркинг ще се борят с неправилното паркиране в Стара Загора

STZAGORA.NET

С 36 гласа „За“ и нито един „Против“ общинските съветници на Стара Загора гласуваха днес предложението на кмета Живко Тодоров за увеличаване с 11 души на щата на звено „Общинска охрана“ при наемане на 2 нови автомобила за преместване на нарушителите от мястото на неправилно паркиране до мястото на наказателния паркинг.

При наемането на 2 нови автомобила за отстраняване на неправилно паркирали моторни превозни средства ще бъде необходимо увеличение на щата на служителите от звено „Общинска охрана“. Автомобилите са тип „ниска база“ и ще могат да повдигат превозни средства с тегло до 5 тона. Те ще имат капацитет да отстраняват до 20 автомобила на смяна. За целта на общински терен ще бъде изграден нов наказателен паркинг в района на СБА, на 50 метро северно от магазин „Технополис“.

В зависимост от големината на паркинга, освен репатрираните автомобили, могат да бъдат отделени места за ползване от граждани на охраняем паркинг. Той ще бъде осветен и снабден с охранителни камери. Паркингът ще бъде ограден с надеждна ограда, съоръжен с бариера , кабинка за охранител, дежурен полицай и инкасатор.

За експлотацията на репатратора и наказатиления паркинг ще са небоходими общо 11 души – 4 инкасатори, 4 охранители, 2 служители за „паяка“ и 1 за смяна.

Репатраторите трябва да пристигнат след 1 юли т.г. в момента нарушителите заплащат глоба 61 лв. за освобождаването на автомобилите си от наказателния паркинг.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн