Възстановяват паметника-кръст на донските казаци в Шипка

STZAGORA.NET

На 2 юли в 12.00 ч. ще бъде тържествено открит възстановеният от Община Стара Загора Паметник-кръст на донските казаците в гр. Шипка.

След взетото решение за увеличаване площта на индустриалната зона в областния град се наложи преместването на Паметника-кръст от старите гробища в Стара Загора. Със съдействието на Руския благотворителен фонд „Наследие” и с благословията на Старозагорския митрополит Галактион възстановеният паметник е пренесен в гр. Шипка до храма Рождество Христово. Там почива прахът на руските войни, загинали при отбраната на връх Шипка през 1877 г., и на бойци от Бялата армия.

На откриването ще присъства официална делегация от Русия. Същия ден в Драматичния театър от 19.00 ч. ще се състои концерт на Хора при храм „Богоявление Господне” – Богоявленски манастир – гр. Москва, под диригентството на свeщеник Андрей Нефедов и Московския фолклорен ансамбъл „ЖИВАЯ РУСЬ”.

Входът за концерта е с покани.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн