Хиляди майки излязоха на мълчаливо шествие за живот в Стара Загора

STZAGORA.NET


Старозагорските майки излязоха от 11.00 часа днес на мълчаливо шествие за живот заедно с целите си семейства. Пет дни след жестокия инцидент, отнел на 2 юни живота на 4-годишния Паоло, шествието образува огромна колона, приблизително от 10 000 души, които изпълниха цялата ширина на пешеходната зона по централния булевард “Цар Симеон Велики” – от парк “5 октомври” до мястото на трагедията край парк “Ал. Стамболийски” (Алана). Стотици майки бутаха бебешки колички, почти всички носеха цветя, които положиха на лобното място на детето.

Мълчаливи шествия за живот се провеждат днес и в още близо 20 града в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас, Разград, Банско, Благоевград, Русе, Плевен, Габрово, Пазарджик, Сливен, Раднево, Перник, Шумен, Ямбол, Велико Търново и др.

В навечерието на шествията Сдружението на българските майки настоя за:

1. Незабавни промени в Наказателния кодекс, които да доведат до адекватни наказания за убийците на пътя.
2. По-строги и по-високи санкции за нарушителите на ЗДП
3. Стриктен контрол за спазването на ЗДП от страна на органите на изпълнителната власт;
4. Забрана за напускане на страната от подсъдими лица по обвинения в причиняване на смърт
5. Цялостно обезопасяване на пътните зони около училища, детски градини, детски площадки, автобусни спирки и поддръжка на зоните за пешеходци от страна на общините
6. Провеждане на кампании, насочени към децата и подрастващите, които да ги учат на отговорност – към тях самите и към околните.
7. Голямото превишение на допустимата скорост и шофирането в нетрезво и дрогирано състояние да се третират като криминално деяние.










#

бутони към социални мрежи

3 коментари on “Хиляди майки излязоха на мълчаливо шествие за живот в Стара Загора”

  • Светла Тачева wrote on 8 юни, 2014, 16:51

    Tова повече не трябва да се случва!!! Нека всички в България бъдат отговорни, както за своя, така и за живота на другите! Как така ще причиняваш СМЪРТ от НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ??? 

  • Стоянка Димитрова wrote on 8 юни, 2014, 19:44

    Това НИКОГА не трябва да се случва повече. Но ще се случи. Защото независимо от протестите, мерки няма да се вземат. Може да не е в Стара Загора, няма значение в коя точка от изстрадала ни държава ще се случи. Но ще има още почернени семейства, убити деца, ненаказани виновни. Законът трябва да се спазва от всички – и от царя и от пъдаря.

  • Росица Славова wrote on 11 юни, 2014, 20:01

    Една волна птичка с прекършени криле Една друга птичка остана с тъжни търсещи очи Хора ПОМНЕТЕ Да застанем всички зад искането за СПРАВЕДЛИВ ПРОЦЕС И МАКСИМАЛНА ПРИСЪДА


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн