Коалиция “България без цензура” си поставя двойно по-високи цели при евентуални предсрочни парламентарни избори

STZAGORA.NET

Като тежки и сложни за коалиция “България без цензура” определи днес отминалите избори за депутати в Европейския парламент лидерът на едноименната партия в Старозагорска област Янко Янков (вляво на снимката). Той припомни, че структурите на “България без цензура” бяха създадени едва от месец февруари тази година насам. Въпреки краткото време за подготовка до деня на вота местни организации са създадени в 9 от 11-те общини на областта, без Опан и Братя Даскалови.

“Напук на всички наши зложелатели – каза Янков, ще отворим структури и там, тъй като съм максималист и искам навсякъде да има наши симпатизанти, които да се грижат за партията и за нашите цели.”

Относно постигнатите резултати на коалицията в 27-ми Старозагорски избирателен район Янко Янков заяви следното: “Оказа се, че съм готов да отворя социологическа агенция, тъй като през февруари месец си поставихме едни резултати, които ги направихме с точност до десятката. Гласовете, които дадох тогава за цялата област като цел, бяха 12 500. След вота се оказа, че имаме 12 490 гласа. Не съм познал само с 10 гласа, които са в бюлетините, които ни анулираха, тъй като имаме няколко непризнати.”

“България без цензура” е постигнала най-добрия си национален резултат в една от старозагорските общини – Мъглиж, където за нея са гласували 34 на сто от избирателите. В много от секциите в община Стара Загора коалицията е станала втора политическа сила след ГЕРБ.

Янко Янков коментира и купения вот в региона: “Единственото, което ми прави неприятно впечатление е, че в хубави, големи села като Калояновец и Еленино първа сила са ДПС. Това е много неприятно за мен като статистика. Всички вие видяхте, че ние сме една от малкото партии, които не купуваха гласове. Ние не сме купили никакви гласове в махалите. Това се видя от резултатите в секциите в тези махали. ДПС и БСП имат около 600 гласа в ромския квартал “Лозенец” (точните цифри са съответно 956 и 740 гласа – бел. ред.). А ние и ГЕРБ доказахме, че не се занимаваме с купуване на гласове.”

На пресконференцията бе казано, че целта на коалиция “България без цензура”, която в цяла България сега получи около 250 хиляди гласа, е на евентуалните предсрочни парламентарни избори да ги удвои. Същото се отнася и за регион Стара Загора, където коалицията разчита подадените за нея бюлетини да нараснат от сегашните 12 500 на 23-24 хиляди.

Евгений Жеков (вдясно на снимката), зам.-председател на партия Земеделски народен съюз, която е един от коалиционните партньори на “България без цензура” наред с ВМРО-БНД и “Гергьовден”, а така също и лидер на областната й структура, отчете постигнатото на изборите така:

“От целите, които си поставихме, като имате предвид, че сме коалиция на два месеца, постигнахме всички, с изключение на една: да намалим влиянието и да спрем ДПС в Старозагорска област. Обаче се оказа, че в рамките на закона това е невъзможно да стане. И при бездействието на институциите. По наши изчисления ДПС са купили на този вот само в Старозагорска област между 7 и 8 хиляди гласа. Това обаче нас не ни отчайва. Ние ще продължим да работим.”

Евгений Жеков акцентира върху бедността и дефицита на социална справедливост в България. У нас под прага на бедността по европейски критерии са 80 процента от хората, каза той. 25 хиляди евро средни годишни доходи на семейство бележат границата на бедността в Европейския съюз, докато у нас средните доходи на семейство са едва 2902 евро. Той определи и задачите пред коалиция “България без цензура” оттук нататък:

“Следващите ни цели са предсрочни избори през октомври, на които трябва да изпреварим БСП и да се опитаме да догоним ГЕРБ. Битката ще е трудна, но няма друг начин. Статуквото трябва да се бори. И то трябва да се бори много успешно, защото няма време.”

“Господ дава, но в кошара не вкарва. Трябва и доста труд” – напомни Евгений Жеков. Централният екип на коалицията работи добре, структурите по места също започват да се сработват, посочи той. При това за организация на предизборната кампания “България без цензура” е изхарчила в цялата Старозагорска област толкова, колкото ДПС само в старозагорския ромски квартал “Лозенец”. Нападките на “Атака” към водената от Николай Бареков коалиция Евгений Жеков обясни с това, че кампанията на “България без цензура” е ерозирала над 60-70 процента от електората на националистическата партия.
#

бутон за сайт

1 коментар on “Коалиция “България без цензура” си поставя двойно по-високи цели при евентуални предсрочни парламентарни избори”

  • Красимир wrote on 28 май, 2014, 23:46

    Всеки ден ставаме все повече и повече, малко по малко ще ги изпреварваме един по един докато един ден не превземем и върха!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн