Старозагорски младежи поемат по стъпките на Ботевата чета

STZAGORA.NET

Утре (27 май, вторник) представителна група от 37 старозагорски младежи ще се включи в похода в знак на преклонение пред подвига и саможертвата на Христо Ботев и неговата чета.

Учениците са на възраст от 14 до 19 години и са възпитаници на ТГ „Княз Симеон Търновски”, ПМГ „Гео Милев”, ГПЧЕ „Ромен Ролан”, СОУ „Максим Горки”, СОУ „Иван Вазов”, СОУ „Васил Левски”, ПГ по електротехника „Г.С.Раковски” и ПГ по електроника „Джон Атанасов”.

Участието на старозагорските младежи в похода е част от проявите, включени в календара на Община Стара Загора за извънучилищни и младежки дейности през 2014 г. и се реализира с финансовата подкрепа на общината и с участието на Туристическо дружество „Сърнена гора”.

Националният туристически поход „По стъпките на Ботевата чета” се провежда от 27.05. до 02.06.2014 г. под егидата на президента Росен Плевнелиев и се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и Българския туристически съюз. Над 1000 души ще изминат и тази година пътя от козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан.

Тръгването на старозагорската група е в 9.00 ч. пред сградата на общината.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн