ГЕРБ Стара Загора настоява за предсрочни парламентарни избори

STZAGORA.NET
Местните структури на ГЕРБ – доволни от победата, но и обезпокоени от купения вот

ГЕРБ победи на Евроизборите с голяма разлика (над 10%) в Старозагорска област прекия си конкурент Коалиция за България, отчетоха днес пред медиите председателите на областния и общинския предизборен щаб на партията Пламен Йорданов и Емил Христов, заедно с Ангел Филипов и Пламен Русев от евролистата и народните представители д-р Кирил Добрев и Андон Андонов.

Само в община Стара Загора за ГЕРБ са подадени 19 549 гласа, а за Коалиция за България – 10 081 гласа, посочиха те.

Резултатите в 27-ми Старозагорски избирателен район при обработени 99,583% от секционните протоколи - данни от сайта на ЦИК

“Евроизборите се превърнаха в своеобразен вот на недоверие към цялостната политика и несправяне на управляващите, както и към представителите на държавата в региона. Изборният процес започна, продължи и завърши безобразно и това довде до резултатите, които се получиха” – обобщи Пламен Йорданов. – След като направим анализ на резултатите, пред нас има само един път – искаме предсрочни парламентарни избори! – допълни той.

Според Пламен Йорданов на всички е било ясно кой купува гласове, кои са тарторите, с кои коли и микробуси е ставало превозването на купените гласоподаватели до избирателните секции и обратно по домовете им. “Отвратени сме от това, което наблюдавахме. Крайно време е то да спре. Нека кукловодите да се засрамят, да си тръгнат и повече да не се появяват. Стара Загора трябва да бъде едно европейско място, в което да има бъдеще за нашите деца, вместо то да им се краде по този начин!”, призова Пламен Йорданов.

“Очаквахме победа, но доверието, което ни беше гласувано, наистина надмина нашите очаквания” – заяви Емил Христов. Той посочи, че Коалиция за България дори да разполагаше като резултат с гласовете, подадени за АБВ, двата вота, събрани заедно, пак щяха да бъдат значително по-слаби от резултата на ПП ГЕРБ в Стара Загора.

Емил Христов цитира шокиращи цифри от резултатите в ромските секции както в Стара Загора, така и в други населени места в областта и общината.

В 7-те секции в кв. “Лозенец” например (от 132-ра до 138-ма СИК включително) резултатите на основните партии и коалиции драстично се различават от средните резултати в другите градски секции:

132-ра СИК:
АБВ – 2 гласа, Коалиция за България – 111 гласа, ГЕРБ – 9, Реф. блок – 3, “Атака” – 3, “България без цензура” – 35, ДПС – 80 гласа

133-та СИК:
АБВ 4, Коалиция за България 152, ГЕРБ 51, Реф. блок 4, “Атака” 11, “България без цензура” 29, ДПС 34

134-та СИК:
АБВ 2, Коалиция за България 73, ГЕРБ 11, Реф. блок 4, “Атака” 4, “България без цензура” 22, ДПС 299

135-та СИК:
АБВ 0, Коалиция за България 66, ГЕРБ 3, Реф. блок 4, “Атака” 2, “България без цензура” 23, ДПС 277

136-та СИК:
АБВ 0, Коалиция за България 149, ГЕРБ 5, Реф. блок 1, “Атака”3, “България без цензура” 40, ДПС 87

137-ма СИК:
АБВ 5, Коалиция за България 103, ГЕРБ 6, Реф. блок 1, “Атака” 1, “България без цензура” 33, ДПС 56

138-ма СИК:
АБВ 4, Коалиция за България 86, ГЕРБ 12, Реф. блок 0, “Атака” 2, “България без цензура” 33, ДПС 123

В тези 7 секции в квартал „Лозенец“ за ДПС са пуснати общо 956 бюлетини, което прави 44,7%, а за Коалиция за България – 740 гласа, или 34,6%. За сметка на това „България без цензура“ събира в тях общо 10 на сто от вота (215 бюлетини); ГЕРБ – 4,5 на сто (97 гласа), „Атака“ – 1,2 на сто (26 гласа), а Реформаторският блок и АБВ – едва по 17 гласа, или по 0,79%.

Купен вот, ако се съди по резултатите, е имало навсякъде в населените места, където има ромски гета, съобщи Емил Христов. Той благодари на екипите в предизборните щабове на ГЕРБ за всеотдайния труд по време на предизборната кампания, както и на всички избиратели в Стара Загора и областта, които са гласували по съвест и по този начин не са позволили контролираният вот да вземе връх.

Маноил Манев от предизборния щаб на ГЕРБ в Стара Загора изрази недоволството си от това, че полицията се е намесвала в кампанията от началото до последния й час, като е проверявала и записвала лични данни на активисти на ГЕРБ, номера на коли пред щаба на партията, а лично на него дори в изборния ден са му сканирали личната карта, но не е имало задържан нито един участник в кампанията по подозрения за купуване на гласове. Въпреки че млади доброволци на ГЕРБ са заснели в кв.”Лозенец” на десетки кадри как 11 микробуса и 4-5 коли са събирали избиратели по домовете им, извозвали са ги до избирателните секции, за да гласуват, а след това са ги връщали обратно.

От ГЕРБ съобщиха, че ще инициират среща с ръководството на МВР – Стара Загора за обсъждане на възникналите въпроси. “Този проблем в Стара Загора никога досега не е стоял и е време да приключи”, смятат в победилата на Евроизборите партия.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн