Големият италиански актьор и режисьор Джанкарло Джанини пристига в Стара Загора

STZAGORA.NET
Голямата звезда на италианското кино Джанкарло Джанини* пристига в Стара Загора за второто издание на международния фестивал за ново европейско кино „Златната липа“, който ще се проведе от 31 май до 4 юни. Това съобщи директорът на феста Магдалена Ралчева. Известният италиански актьор и режисьор ще присъства на откриването и ще засади втората липа в Алеята на липите. Той ще представи и филма си от 2013 г. „Комарджията, който няма да умре“, на който е режисьор.

Тази година фестивалът ще бъде още по-впечатляващ, стойностен и престижен, издават от Община Стара Загора. В конкурсната програма ще бъдат представени 35 филма от 15 страни. Една от по-младите звезди на италианското кино и театър, актрисата от български произход и секссимвол в страната на Ботуша Изабел Русинова ще представи лично филм, в който играе главната роля. Създателите на българските ленти, които ще участват в надпреварата, също ще присъстват в залата. Така старозагорци и гостите на феста ще могат да видят любимците си от екрана Ники Илиев, Деян Донков и още много други известни актьори и режисьори.

Съпътстващата програма тази година също е впечатляваща с имена и събития. Тя включва изложба на талантливия художник, актьор и режисьор Иван Андонов, представяне на книгата на Иван Попйорданов за неговия син Чочо, фотоизложба на актьора и любител-фотограф Симеон Лютаков. В извънконкурсната програма зрителите ще могат да видят и интересни европейски и български игрални и документални филми.

И тази година прожекциите в Старозагорската опера и в сградата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески” ще бъдат безплатни.

Програмата на прожекциите – тук.

––––––––––
* Джанкарло Джанини има завидна кариера – той е актьор, режисьор и дубльор. Притежава номинация за Оскар. Джанини е един от най-талантливите и очарователни мъже в киноиндустрията. Той е легендата на италианското кино. Снимал се е в над 140 филма. Великият актьор е работил в родината си и по цялото земно кълбо. Снима се в редица холивудски продукции и е официален дубльор на Ал Пачино (италианският глас на Ал Пачино през последните 20 години). През 2009 г. получава своята звезда на Италианската алея на славата в Торонто, Канада. По време на цялата си кариера той е заставал зад камерата само веднъж, преди 20 години с „The Numbers Game“. Съвсем скоро се върна в ролята на режисьор с филма „Комарджията, който няма да умре“.
#jtdv
gerb

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн