150 автобуса докараха фенове на БСП в Стара Загора за замазване на гафовете на Станишев

STZAGORA.NET

150 автобуса от страната докараха на заключителния митинг на Коалиция за България в Стара Загора към 4-5 хиляди привърженици на левицата. Автобусите с номера от Пловдив, Хасково, Кърджали, Габрово, Велико Търново, Ловеч, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора и други области са паркирани в две редици в огромна колона, започваща от ул.”Августа Траяна” и завършваща на езеро “Загорка”. Пълен е и бившият наказателен паркинг. Говори се, че под строй са докарани и работници от “Брикел” на Ковачки.

Митингът с участието на Сергей Станишев се провежда на стадион “Локомотив”.

След като с недалновидната си кадрова политика ликвидира организацията на БСП в Стара Загора и се оказа, че няма кого да събере под знамената за финал на кампанията, Станишев демонстрира упорство и реши да надуе мускули точно под липите. Като няма хора тук, си докара отвън. Това показно привнасяне на виртуална сила в най-слабото регионално звено на партията очевидно цели повдигане на тонуса й преди евровота в неделя. Но дали ще е достатъчно?

Да беше само Стара Загора – иди-доди. В национален план БСП, макар и все още жива, е тежко разцепена, след като я напуснаха знакови фигури като Георги Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков, Евгений Желев и много други.

Потресаващ автогол Станишев си вкара и като изпрати аратлика си Вигенин на грешното място в самия пик на украинската криза – в Киев, вместо в Москва. Така с един замах след групата на АБВ Сергей, макар че името му звучи досущ като руско, отряза от БСП и върлите русофили в нейните редици.

Затова тези избори са от особено значение за проверка на жизнеспособността на 120-годишната партия. Ще оцелее ли тя след двата гафа – организационно-кадровия и външнополитическия, и ако оцелее, ще има ли сили да търчи в лявата писта както досега? Ето въпросите, чийто отговор ще узнаем на 25 май.

Засега с усилие на волята Станишев напълни единствената трибуна на стадион “Локомотив” с толкова фенове, колкото събираше на нея едноименният старозагорски футболен отбор в най-добрите си години. В Стара Загора бяха докарани избиратели от други градове. Но откъде ще дойдат нови, когато свършат в цялата страна?









#

бутон за социални мрежи

1 коментар on “150 автобуса докараха фенове на БСП в Стара Загора за замазване на гафовете на Станишев”

  • slavataner wrote on 24 май, 2014, 12:41

    Ех, той другаря Дмитриевич, пак ще закърпи положението в Стара Загора. Нали изписа улиците на квартал ”Лозенец” с номера на бюлетината на столетницата. Но може от другаде да му дойде изненадата. И тогава ще му секне ехидната усмивка.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн