Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе отличена от Ротари България

STZAGORA.NET

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе отличена с почетното звание „Ротариански кмет на годината“ на Ротари България. Наградата е в категорията “Кметове, които не са членове на Ротари”. Отличието се присъжда за подкрепата, която кметовете оказват на ротарианските клубове при реализацията на общественозначими проекти. „Предстои в Казанлък да бъде изградена велоалея, а на входовете на града да бъдат монтирани монументи с герба на града. Работим с Ротари клуб – Казанлък в тясно сътрудничество, за да направим града ни още по-хубав“, сподели Галина Стоянова при получаване на престижната награда. В същата категория Ротари България отличи кметът на София Йорданка Фандъкова, а в категорията „Кметове, членове на Ротари“ награди получиха Цонко Цонев – кмет на Каварна, и Панайот Рейзи – кмет на Созопол.

Престижните отличия бяха връчени по време на годишната национална конференция на Ротари България, която се проведе в Стара Загора на 17 и 18 май 2014 г.

„В основата на ротарианството е приятелството и ако идеята бъде реализирана в световен мащаб, няма да има войни и нищета. Ще се реализират повече проекти, насочени към хора, които имат нужда от помощ“, заяви проф. Улрих Шпандел, представител на Президента на Ротари Интернешънъл. „Един от глобалните проекти, по които работи Ротари, е изкореняването на детския паралич. До постигането на целта ни остана една малка крачка, която щяхме да направим досега, ако не бяха войните“, каза още проф. Шпандел. Заради наличието на детски паралич в Сирия, България е застрашена от пренасяне на заболяването. „В тази връзка ще бъдат ваксинирани между 50 000 и 70 000 деца, в това число всички бежанци, както и неваксинираните в страната, независимо от етническата принадлежност. Средствата за ваксината ще бъдат осигурени от Фондация Ротари“, съобщи нейният регионален координатор Калчо Хинов.
В момента Ротари България работи по 10 големи проекта и два – с национална значимост. Те са на обща стойност 400 000 щатски долара. В България има 88 Ротари клуба, в които членуват 2200 души. Общо присъединените към ротарианската хуманитарна кауза са около 4000 души.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн