Ще преасфалтират бул.“Ген. Столетов“ в Стара Загора заради некачествено изпълнение

STZAGORA.NET
Почти целият булевард „Ген.Столетов“ в Стара Загора, западно от бул. „Св. Патриарх Евтимий“, ще бъде преасфалтиран, съобщи днес кметът Живко Тодоров.

Назначената от него комисия е съставила протокол за състоянието на пътната настилка след извършения ремонт в изпълнение на първия етап от проекта „Зелена и достъпна градска среда” на Община Стара Загора. Той включваше цялостен ремонт на булеварда от ул. «Д-р Т.Стоянович» до бул. «Крайречен», с обща дължина 2533 м.

Комисията е инспектирала ремонта на булеварда, чиято реализация започна на 27 август 2013 г. Чрез взетите проби експертите са констатирали некачествено изпълнение на асфалтовото покритие, поради което се налага фрезоване на настилката и полагане на нов асфалт. Съставеният протокол е бил подписан от изпълнителя на ремонта ДЗЗД „ПИ ЕС”, уточни кметът.

От фирмата уверяват, че се създава организация и преасфалтирането, което ще бъде за нейна сметка, ще започне в най-скоро време. Ще бъде обхванат участъкът от ул. «Д-р Т.Стоянович» до ул. „Г.С.Раковски“.

Проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора” е на стойност 9,5 млн. лв. и е финансиран по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.4-09/2012/026 от 20.05.2013 г. между Община Стара Загора и УО на Оперативна програма „Регионално развитие (2007-2013). Съфинансирането от страна на общината е в размер на 5%.

В изпълнението на първия етап беше ремонтиран и бул.”Христо Ботев”. Вторият етап на проекта, който ще се изпълнява до 2015 г., включва цялостен ремонт на ул. „Братя Жекови”, реконструкция на десетки по-малки улици, междублокови пространства, детски площадки и др.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн