В понеделник в Стара Загора все пак е била забелязана жандармерия, съобщиха администратори на Фейсбук-групи

STZAGORA.NET

В понеделник, 12 май, когато трябваше да бъдат събаряни незаконни постройки в старозагорския кв.”Лозенец”, все пак е била забелязана жандармерия, съобщиха пред медиите трима администратори на Фейсбук-групи – Илиян Илиев (в средата на снимката), Йордан Йорданов (вляво) и Кристиян Петков (вдясно). Очевидци им разказали, споделиха те, че в района на Алана (I РУП) са видели сутринта в понеделник автобуси и камиони на жандармерията. Според тримата граждански активисти ставало дума за около 300 души. Тримата си обясняват идването на жандармерията с лоша комуникация. Ръководството на Специализирани полицейски сили най-вероятно е предприело своевременно действия за обезпечаване на реда по време на планираната акция. Но след като от страна на ОДМВР в събота бе поискано отлагането й, заради почивните дни изглежда не е имало време да бъде координирана промяната и да бъде спряно изпращането на силите. Пристигнали в Стара Загора, те са преминали в разпореждане на директора на ОДМВР, който ги е върнал обратно.

Илиев, Йорданов и Петков изразиха безпокойството си от проведените беседи на служители на реда с “повече от трима” активно коментиращи темата “Лозенец” старозагорци в социалните мрежи и взетите обяснения от тях, информация за което се появи тези дни. Само двама са се съгласили имената им да бъдат цитирани – Петър Терзиев и Станислав Джуров. Някои са подписали предупредителни протоколи за въздържане от действия, които биха могли да доведат до ескалиране на социалното напрежение. Никой обаче не е пожелал да застане пред камерата на една от националните телевизии, за да участват в репортаж. Самите администратори на групи не са били викани за разговор.

В късния следобед днес от ОДМВР – Стара Загора изпратиха до медиите съобщение, в което се казва следното:

ОДМВР – Стара Загора заявява, че изнесените днес на пресконференция твърдения за “привиквани” в районните управление “Полиция” членове на фейсбук групи по повод протеста категорично не отговарят на истината!

Областната дирекция на МВР уточнява, че разговори са водени в конетекста на образувано досъдебно производство, нямащо връзка с протестите!
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн