Днес в Стара Загора откриват паметна плоча на Борис Христов за 100-годишнината от рождението му

STZAGORA.NET
Днес в Стара Загора откриват паметна плоча на великия Борис Христов по повод 100-годишнината от рождението му. Тържественото откриване, което е част от програмата на Община Стара Загора и Музикалното общество “Борис Христов” за отбелязването на годишнината, ще започне в 18,30 ч. пред западния вход на оперния театър.

На 23 юни 1985 г. гениалният българин е посетил старозагорската опера, което е отбелязано на плочата.

Тази вечер от 19.00 ч. в оперния театър ще бъде представена операта „Набуко” на Джузепе Верди – постановка на Старозагорската опера, със специалното участие на Ивайло Джуров и Орлин Горанов, солистите, хора и оркестъра на операта.

На 17-ти май в спектакълът ще гостува и в Националния дворец на културата в София.

На 18 май 2014 г. се навършват 100 години от рождението на Борис Христов. Годишнината е в календара на ЮНЕСКО за 2014 г. Музикално общество “Борис Христов”-Стара Загора /учредено на 19 март 1994 г./ откри в залата на Регионална библиотека”Захарий Княжески” на 14 ноември миналата година новия си 20-ти сезон, посветен на годишнината, с “Началото” – филм на проф. Атанас Божков за гениалния Борис Христов. С финансовата помощ на Община Стара Загора бяха издадени книгите на Нино Луканов /председател на Музикалното общество/- „Борис Христов. Незабравими спомени от едно приятелство” и „Любов и талант” на Пенка Касабова /за съдбовната ? връзка с Борис Христов/.
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн