Институции проведоха работна среща за битовата престъпност в с.Змейово

STZAGORA.NET

Областният управител в Стара Загора Живка Аладжова проведе днес работна среща по повод сигналите за битова престъпност в село Змейово. На нея присъстваха кметът на селото Никола Пеев, районният прокурор Емилия Вакарелска, председателят на Районен съд – Стара Загора Росен Чиликов, началникът на отдел „Закрила на детето” Валентина Бонева, директорът на „Социално подпомагане” – Стара Загора Петя Чакърова, представители на МКБППМН и ОДМВР.

Стана ясно, че за миналата година броят на регистрираните в населеното място престъпления е 37, а от началото на тази – 12. Всички разкрити престъпления са завършили с осъдителни присъди за извършителите им, отбеляза Росен Чиликов, който изтъкна доброто взаимодействие между полиция, съд и прокуратура. Кметът Пеев посочи, че голяма част от престъпленията са дело на няколко непълнолетни и малолетни лица от ромска фамилия.

„Разбирам, че основната причина за напрежението в селото е ограниченият брой сигнали за престъпления, които достигат до институциите, тъй като е ясно, че те си вършат работата добре и в синхрон, но тогава, когато са сезирани. Изключително е важно преди да търсим отговорност от държавните органи първо да ги информираме за съответния проблем. Именно затова призовавам хората от Змейово и от други региони, които са обект на посегателство, да сигнализират или на кмета, или на компетентните органи. Искам да ги уверя, че могат да имат доверие на институциите, които ще им съдействат, за да търсят правата си по установения ред”, каза Живка Аладжова.

Кметът на Змейово Никола Пеев бе категоричен, че ще засили прецизността си в ролята на посредник между жителите на селото и държавните институции. В селото предстоят поредица от срещи между местното население и представили на полицията, на които ще се обсъдят конкретните стъпки и мерки при извършено престъпление.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн