Танцова формация “Петлите” (Бургас) ще представи в Стара Загора мюзикъл, посветен на изоставените деца

STZAGORA.NET

На 26 април (събота) от 19.00 часа в ДТ „Гео Милев“ – Стара Загора, по покана на кмета на града Живко Тодоров, ще се играе мюзикълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем“ на гостуващата танцова формация „Петлите“ от Бургас.

Във формация „Петлите“ участват деца, лишени от родителска грижа, и деца от социално слаби семейства в Бургас.

Мюзикълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем“ е социален проект на Сдружение “Петлите”, който се провежда под патронажа на Министерството на културата и Министерството на труда и социалната политика.

Режисьор–драматург е Симеон Димитров, хореограф – Петя Стойкова, вокален педагог – Милена Добрева.

Чрез изразните средства на музиката, танците и пантомимата, сюжетът ни запознава с трънливия път на детството на изоставените деца на България. Играе се вече втори сезон, като на 5 юни т.г. в София се открива поредното Национално турне ’2014 г. на формацията, което ще премине през десет града в страната.

На представлението в Стара Загора са поканени да присъстват деца от местни социални домове и представители на социални институции.

Партньори на ТФ “Петлите” са хотел „Сити“ – Стара Загора, който за трета поредна година предоставя безвъзмездно нощувки за децата и екипа на формацията.

От танцовата формация изказват благодарност на Община Стара Загора за гостоприемството и за предоставената безвъзмездно зала на ДТ „Гео Милев“.

Входът за представлението от 19.00 часа в събота е свободен.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн