Внимание! Пазете се от телефонни измами, предупреждават от МГЕРБ

STZAGORA.NET

Стотици възрастни хора разбраха кои са най-честите сценарии, заради които могат да се разделят със спестяванията си. Младежи от ГЕРБ обходиха пенсионерските клубове в Стара Загора, Казанлък, Павел Баня и по-малките населени места в региона и раздадоха хиляди информационни брошури. В тях е описано какво трябва да се направи веднага при съмнения, че има случай на телефонна измама, как трябва да се реагира и какви са най-честите поводи, с които се цели кражбата на спестяванията на хората. Чрез инициативата си младежите от ГЕРБ напомниха, че анонимните обаждания по телефона не винаги са добронамерени.

„Нашите баби и дядовци са най-често потърпевши от подобно издевателство. Удрят ги по най-милото – деца, внуци, близки. Така телефонните измамници знаят, че възрастните хора няма да се замислят и ще дадат всичко, което имат – пари или вещи“, обясниха младежите от старозагорската структура на партията.

„Осъзнаваме стреса, който изживяват при едно подобно позвъняване на домашния телефон с думите – внукът ви катастрофира, дайте 2000 лева за спешна операция. Точно това е и причината информационната брошура да е като пирамида, която лесно може да се постави на видно място в дома. Върху нея има възможност да се напишат телефонните номера на най-близките. Описани са кратко поводите за искане на пари – мнима печалба от лотарията, спешен заем за далечен роднина или инцидент, допълниха още младите хора. Не се колебайте, а звъннете в полицията и на близките си”, апелират те.

Разяснителната кампания е национална и е подета в цяла България от младежите от ГЕРБ. Така малко преди един от най-светлите празници в християнския календар – Великден, младите хора в Стара Загора предупредиха своите по-възрастни съграждани да внимават на кого се доверяват.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн