Нови седем отличия за продуктите на ЗАГОРКА на MONDE SELECTION

STZAGORA.NET
Ариана Тъмно със Злато и Трофей за международно качество

За пореден път продуктите на водещия производител на бира у нас „Загорка“ АД получиха признание за високо качество от международният институт „Monde Selection“. Шест от брандовете на ЗАГОРКА бяха отличени за 2014 г. със златни и сребърни медали от престижната организация. Ариана Тъмно получи голямата награда – златен медал и трофей за международно качество 2014, която се присъжда на продукти с гранд златен и/или златен медал през последните три години. С гранд златен медал беше отличена и Ариана Радлер; Загорка и Stolichno Bock получиха златни медали; Ариана и Загорка Резерва – сребърни медали.

„Горди сме, че за поредна година нашите продукти получават международно признание за своето високо качество. Това още веднъж доказва, че ние правим бира, която не само българите обичат, но и отговаряме на високите изисквания на световните експерти в областта. Стремежът към качеството е наша ценност, защото бирата е нашата страст и този плам намира израз във всичко, което правим – в пивоварството, в изграждането на марките ни, както и в доставянето на наслада на потребителите ни“, сподели изпълнителният директор на ЗАГОРКА Николай Младенов.

В надпреварата през 2014 г. участваха хиляди продукти от десетки страни от цял свят. Церемонията по награждаването ще се проведе в началото на м. юни във Франция. За оценката на продуктите, която продължава в рамките на 4 месеца, „Monde Selection“ си партнира с най-добрите белгийски експерти по бира, професионални дегустатори и инженери- химици от института „MEURICE“. Всеки продукт е оценяван от минимум 8-членно жури, като награди се присъждат в седем различни категории, сред които и „Бира, вода и безалкохолни напитки“, където са отличени и продуктите на ЗАГОРКА.

Компанията участва за първи път в „Monde Selection“ с марката Загорка през 1981 година. Оттогава насам „Загорка“ АД печели над 30 отличия със своите продукти, сред които: Загорка – 9 златни медала, 1 голяма наградa – злато и трофей за международно качество (1985 г.) и 3 сребърни медала; Ариана – 4 златни и 1 сребърен медали; Ариана Тъмно – 2 златни медала и 1 голяма награда злато и трофей за международно качество (2014); Ариана Радлер – 1 златен и 1 град златен медали; Stolichno Bock – 6 златни, 1 гранд златен медал и 1 трофей за качество; Zagorka Rezerva – 2 златни и 1 сребърен медали. Всички грамоти и медали, спечелени през годините, могат да бъдат разгледани в първият и единствен музей на бирата в действащо предприятие у нас „Светът на Загорка“ в гр. Ст. Загора.

За ЗАГОРКА:

Пивоварна Загорка е създадена преди повече от 110 г. Още от откриването на „Бирарията“ в Ст. Загора от д-р Кожухаров през 1902 г., пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка в любимата бира на поколения българи. От тогава до днес нашие майстори- пивовари произвеждат висококачествени марки бира, които българите обичат. През 1994 г. ЗАГОРКА се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN, което позволява през годините в пивоварната да бъдат инвестирани над 125 млн. евро в модернизация и разширяване на производството.

Днес пивоварната в Ст. Загора е една от най-модерните в региона на Централна и Източна Европа. В компанията са заети над 550 души, които са основният актив и двигател на успеха на ЗАГОРКА. Водена от амбицията си да въвежда вдъхновяващи иновации чрез своето уникално портфолио от марки – Zagorka, Heineken, Ариана, Stolichno, Amstel, Desperados, Kaiser и Starobrno – ЗАГОРКА успява да отговори на взискателните вкусове на своите потребители и да им предостави нови изживявания и позитивни моменти. Като водещ пивовар „Загорка“ АД е ангажирана да развива своя бизнес устойчиво и отговорно, като се фокусира върху областите, на които може да повлияе: вода, СО2, устойчиви ресурси и отговорна консумация.

ЗАГОРКА винаги е била е неразделна част от местната общност на Ст. Загора и региона, за развитието на които компанията активно допринася през последните 20 години. Само за периода 2011–2013 г. ЗАГОРКА е инвестирала над 250 000 лв. в реализирането на проекти за благоденствието на Старозагорска област. Повече информация за компанията е достъпна на: www.zagorkacompany.bg
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн