РИК – Стара Загора отхвърли жалба на ГЕРБ за секцията в Гълъбово

STZAGORA.NET
Районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора отхвърли жалба на ГЕРБ относно местонахождението на изборна секция №6 в Община Гълъбово. В Решение № 2 на РИК става видно официалното становище. В случая компетентният орган по изборните въпроси РИК сочи, че според закона за произвеждане на избори Кметът на Община Гълъбово съвсем компетентно е определил местонахождението и обхвата на изборните секции.

Председателят на организационно-техническият екип и заместник-кмет на Община Гълъбово инж. Пламен Бараков обясни, че по-добро разпределение на секциите в Общината не е съществувало никога, и че миналата година от групата на ГЕРБ – Гълъбово са подавали същата жалба която и тогава е била отхвърлена. Коментирайки жалбата, той посочи, че наетите частни помещения са 2, не 1. Първото е помещение до автосервиз в квартал ІІ-ри на Гълъбово, а второто е магазин в село Обручище, които по съответния законов ред са наети от собствениците. Местонахождението на секциите е съобразено изцяло с отделните райони в общината и са определени с оглед тяхната функционалност и в удобство на гласоподавателите. Поясняването включва още, че в този автосервиз камери няма, а по закон те са задължителни единствено и само в пунктовете за прегледи на МПС, но не и в автосервизите, както твърдят от ГЕРБ. Също така масово в страната секциите се помещават в училищата, където има камери за видеонаблюдение, някои са поставени дори и в учебните стаи.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн